4.8
5 röster
Skapat
2018-06-20
Senast ändrat
2018-06-20
Visningar
1 778

Här är några bilder på mitt nya Ergotravel-tangentbord!

Jag har tidigare använt ett Iris, men eftersom jag nästan inte använder sifferraden alls tänkte jag att det här kommer att passa mig mycket bättre.

Switcharna är Cherry silent black, tillsammans med två lågprofilsbrytare från Kailh. Dessa eftersom jag är van med att ha shift-tangenten i de nedre hörnen från Iris-brädorna och ville efterskapa samma känsla, men ville samtidigt inte lämna ett stort fult hål eller gå miste om switchen. Med vita hattar istället för svarta kan det nog bli bra.

Keycapsen är mestadels Mito Canvas, med undantag för G20 på tumknapparna för maximal komfort. Den kör Dvorak och min egen layout för alla andra knappar, även det för ergonomi och komfort.

Sammanfattningsvis ett mycket kompakt men ergonomiskt och skönt tangentbord enligt min smak. Det är relativt tyst i och med switcharna, men jag kommer nog att försöka lägga in lite dämpande material för att ytterligare få ned ljudnivån. Om någon är intresserad av modellen är ett gruppköp igång i ungefär en vecka till!

Dioder, Reset-switch och TRRS-jack monterat.

Glömde att installera distanserna innan jag lödde färdigt ena halvan, vilket gör att topplåten är ivägen för skruvhålen. Löstes genom att sonika borra upp hålen i topplåten lite, tillräckligt för att skruvskallarna skulle gå igenom. Inte supersnyggt kanske, men fungerar.

Här syns de uppborrade hålen. Passade även på att fräsa lite i bottenplattan för att få plats med usb-porten.

Glömde tydligen att löda två dioder också. Måste ha varit trött när jag gjorde det.

Färdiga tangentbordet!

Estetisk natur-bild