3.7
3 röster
Skapat
2018-08-31
Senast ändrat
2018-09-09
Visningar
1 354

Så Nu är allt på plats och har testat med lite Battlefield 1 och en Fast and Furious.
Vad ska man säja... Vist de gör sitt jobb och lyckas man ställa in de rätt så de inte vibrerar för mycket eller lite på "fel ställen" (tal typ) mot vad basen låter så är det en liten upplevelsehöjare framför allt i filmen och för mig så tror jag det kommer kännas konstigt nu att sen en sådan film utan de. Samt att de kittet räcker för min soffa, kör på strax under hälften på volymen och hertz (50hz till 150hz)och mer blir för mycket tycker jag.

MEN jag tycker inte sådana här baspums passar om man inte redan har en hyfsad bas i alla fall. För om du inte kan höra basen och känna den lite i alla fall så kommer de bara kännas konstigt om det vibrerar mer än man väntar sig när man inte hör/känner basen från början. Fast det är väl en smak sak

Baspumskitet jag skaffade:
https://www.ljudia.se/produkter/hifi-hemmabio/hifi-hogtalare/...

Som jag behövde extra:
https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/... För att få ut lågnivå ljud till förstärkaren från optisk, samtidigt som den skickar vidare ljudet via optisk med.
En 9m högtalarkabel och en 0,5m optisk kabel. Samt lånade en borrmaskin för att förborrar skruvhålen till pumpsen i soffan.

Det jag hade:

Logitech Z906
LG-OLED65C7V
PS4
Telia TVbox

Installationen och så jag har kopplat det:
installationen var enkel och rakt fram inga konstigheter för mig i alla fall

  • Kör PS4 och boxen till TV med ljud via hdmi.

  • Från TV är det optisk till omvandlaren från Kjell&Com.

  • Från omvandlaren är det RCA ut till förstärkaren för pumpsen och optisk ut till Logitech högtalarna.

  • Från förstärkaren för pumpsen går det en vanlig högtalarkabel till pumpsen som skulle seriekopplas så man fick rätt ohm.

Ett tips:
Om du planerar att skaffa Bass shakers så koppla de så så du kan ändra volym på de och stänga av de separat från ditt övriga ljudsystem när man inte vill att det ska vibrera.