Arkadstick som fotpedaler för klickande och extra knappar

4.0
4 röster
Skapat
2018-09-25
Senast ändrat
2018-09-25
Visningar
986

Varför använda lillfingret för att ducka när man kan använda sin fot. Jag ville ha knappar till min fot och fotpedaler kanske skulle fungera men kom att tänka på att en arkadstick har fler knappar än en fotpedal med 2-3 knappar. Beställde ett arkadstick-kit från Internet. Zero delay USB kit är vanliga billiga arkadestick-kit som säljs under olika namn. Några träbitar till en låda, en 30mm borr och ett par Auto Hot Key-skript senare så har jag 8 knappar till mina fötter.

Ingen lödning. Allting är plug n play. Bara att koppla in. Visas som en joystick.

Första gången jag kopplade in det så spökade den och betedde sig underligt. Högerklick och skrollande när man tryckte på vissa knappar. Det visade sig att vår vän Steam var igång och hade en spännande inställning för joysticks. Lösning var att stänga av Steam eller gå in i kontroller-inställningarna i Steam.

AHK-script för att använda knappar som musens vänster och högerklick:
https://autohotkey.com/docs/scripts/JoystickMouse.htm

Nu kan jag äntligen spamma ducka-kommandot med foten utan att få kramp i lillfingret. Det fungerar faktiskt ganska bra att skjuta med foten också. Tar lite tid att ställa om sig men det känns lite lättare att sikta.

En nackdel är att knapparna låter ganska mycket. En annan är att musklick-skriptet fungerar inte när det kommer upp UAC-dialogrutor.