3.6
8 röster
Skapat
2018-10-27
Senast ändrat
2018-10-27
Visningar
1 561

Hallå Sweclockers,

Länge sedan man var här på Sweclockers, och länge har man velat göra ett galleri som minne och dela på bygget på eyefinity wall mount jag gjorde för nån år sedan.

Jag gjorde nåt liknande många år sedan, men den var byggd av trä, som gjorde den ostabil. Den var också ojusterbar i höjden, en annan grej var att jag ville ha mindre bezels mellan skärmarna.

Så detta bygget skulle då vara stabilare och justerbar i höjden och enklare att plocka ner och mindre bezels(så jag plockade bort plastercovern).

Hela bygget kostade så lite som 300-350kr.
Valet av material var stängsel stolpar och hålplåt i båda raka och 90 graders.
För vesa fästen för skärmarna så använde jag bara aluminium profiler och m4 skruvar med mutter.

Allt svetsades med en 500krs arc welder och 2mm rods och på 35A, stängsel stolparna är gjorda av riktigt tunnt plåt och svetsade man för länge eller på högre ström kunde det bara bränna genom plåten.

Eftersom jag ville ha justerbar höjd och nåt att fästa på väggen så använde jag resten av stolpen och bara fäste den på väggen med dubbla hålplåt som spacers.

Hoppas ni tycker om bygget

Efter lite räkningar så visste man vart man ska såga och vinklarna på hur mycket man ska böja stolpprofilen för att skärmarna ska möta varandra på rätta ställen.

Här ser ni hur jag svetsade hålplåterna med rätta vinklarna, hålplåterna var perfekt för detta jobbet eftersom man kunde svetsa genom hålen och få ännu starkare svetsning på det tunna plåten.

från en annan vinkel

för att kunna höja och sänka skärmarna så använde jag 90graders hålplåter mot varandra så man bildar en holster som kan låta stolpprofilen gå genom

pga rädslan att de tunga skärmarna kommer att böja och luta på hela mount så svetsade jag en till 90graders plåt på undersidan som ska ännu support för skärmarna och hålla dem raka

en bild på hur "vesa fästet" blev, bara lite alu profiler med 100mm mellan hålen.

och skärmarna stripped down to metal

fick limma fast kontrol panelen, har hållit sej fast rätt bra faktiskt

För att det ska vara enkelt att sätta upp allt så behöver mellanskärmen tyvärr vara på plats från början innan man hänger upp.

på den bilden så kan man oxå se kedjan, som används för att hålla skärmarna på en viss höjd

lite bilder på hur baksidan ser ut och hur väggfästet ser ut.
finns en del utrymme för kablar, leds ifall man vill eller till och kanske gömma små högtalare

ser jätteghetto ut men fungerar och har hållit jättebra och inget som syns, vilket är ett stortplus

Det går inte och göra detta simplare än så, en tjockare spik som blev böjd till den önskade formen, skärmarna och väggfästet väger en del så behöver vara så starkt

Tyckte inte att det var värt att lacka "stolpen", eftersom det kommer att skrapas ändå och bli fullare än vad det var i början.

Vad man kan göra bättre här kanske en cover eller finare alternativ till spiken och pre-lackad kedja.

En bild på skruvarna och "dubbla spacers" så man har lite mellanrum mellan väggen och "stolpen", för att låta skärmfästet att gå upp och ner så fritt som möjligt.
Och så klart så är det gjort av hålplåt.

för att minska på kabeltrassel så lödade jag ihop powercables av skrämarna

detta är perfekt för då slipper man dra flera kablar och sluta med olika långa kablar i slutet. detta är så klart löddad med heatshrinks på och sen skyddad med eltejp

redan uppe på väggen med m8 skruvar och plugs och var horisontal när jag kollade vilket är riktigt skönt att se att skärmarna var rätt horisontala

wall mount bygget med dator bygget.

Detta firar man med lite farcry3 ^^