3.2
17 röster
Skapat
2018-11-11
Senast ändrat
2019-12-03
Visningar
3 473

Hej!

För första gången så testar jag på att modda lite! Har varken några särskilda verktyg eller så utan tar vad jag har hemma i verktygslådan samt tar hjälp av bekanta! (Eller bekantas bekanta.)

Satt innan på ett Coolermaster HAF XB EVO som jag tänkte göra om ett tag, men föll för att testa göra om mitt bygge i ett ITX chassi. Sagt och gjort! Nytt moderkort införskaffades här på SweC och ett nytt chassi inköptes från inet!

Det här är första delen där jag fokuserat på att greja och ändra färg på komponenterna, nästa steg är att modda om själva chassit med ett liknande mönster som det blev på den "extra" akryl backplaten.

System:
Chassi: Phanteks Evolv mITX Tempered Glass - White
Chassi fläktar: 1x Corsair ML120 PRO White led, 1x Corsair ML140 PRO White led
Moderkort: MSI Z270-i Carbon Gaming utbytt till: Asus B450-I Strix Gaming
CPU: i7 7700k utbytt till: AMD Ryzen 7 2700
Minnen: G.Skill Xtreme 3200mhz cl14 2x8gb
PSU: Corsair RM750i
GPU: Colorful iGame GTX 1070ti U-top Palit RTX 2080ti Pro Gaming OC
CPU kylare: Corsair H115i med 2st Corsair ML140 PRO White Led

Planen är att införskaffa 2st Corsair ML140 Pro White led till, men budgeten har satt stop för stunden.

Plan för slutfinish:
Göra om utvalda komponenter som syns till vita, temat ska vara svart och vitt, med övervägande vitt.
Front, toppanelen och "extra GPU backplate" ska förses med "kretskortsmönster" eller "allsparksmöntser" som jag vill kalla det.
GPU-backplaten ska sitta på små förhöjningar från GPUns riktiga backplate, eventuellt på sikt kanske där smyger sig in någon led, om min finish blir bra.

För att färga värmekänsliga komponenter så används en elementfärgs spray, ger inte exakt samma vita som gummifärgen som jag kommer att använda på övriga komponenter, men då LED-belysningen är tänkt att vara diskret så hoppas jag att det inte kommer att synas.
Till fronten och toppen kommer jag att ta hjälp av en bekants bekant som har lite bättre verktyg, så bilder på hur det fortskrider kommer längre fram.

***UPPDATERING 1:
Hämtade precis toppen och fronten från vattenskärning. Det var mycket mer komplicerat än han som skar hade tänkt sig. Med ritande fick han lägga nästan en hel dag på detta så det blev en ”förlust affär” ekonomiskt för honom.
Tyvärr hämde det som han varnat för på toppen... Plåten blev för sladdrig efter ett par skåror och började vobbla, villet resulterade i färgflagning + en skåra som inte blev jämntjock. Ska försöka fixa det med drämmel nu samt funderar på att ”akutomlacka” själv här hemma nu ikväll! I så fall blir det iväg till biltema för att handla färg...
Här kommer bilderna i vart fall på plåtarna efter skärning.

***UPPDATERING 2:
Sitter på DHW18 så bilderna blev väl sådär, har inte kunnat installera LED-slingorna i mörkret här så de får komma senare tror jag. Men, här är några uppdateringsbilder i vart fall. Här ser ni även lite hur den felmålade topplåten skiljer sig i ton mot resten av chassit.
PUBG-brillorna är en bonus från Swec/Aoc montern.

***UPPDATERING 3:
Se kommentarerna nedan... Gick käpprätt åt skogen på Dreamhack!

***UPPDATERING 4:
Slängde in LED-slingorna och det blev inte helt galet. Fixade även till kabeldragningen, aldrig försökt att göra det snyggt innan så för att vara första gången så var det väl ok. Får läsa på lite om hur man får till det där framöver. Det som är kvar är att få på min H115i igen tillsammans med fler ML140 PRO White LED och en fläktkontroller.

***UPPDATERING 5:
Äntligen är allt på plats! h115in och alla 5 140 ML PRO White fläktarna samt kontrollern. Jäklar vad tempsen hoppade ner på CPUn. Jag blev till slut nöjd med utseendet med.

***UPPDATERING 6:
Nu jäklar ska det här göras färdigt! Alla plåtar och allt som är vitt på chassit är nu nermonterat, slipat x flera med våtsandpapper, ojämnheterna från vattenskärningen är bortslipade med dremmel, plexibackplaten helt omgjord och en del annat smått och gott ord as nu för färdigställande.
Förhoppningsvis så är allt färdigt innan helgen är slut. Uppdaterar med bilder allt eftersom.

***UPPDATERING 7:
Då var chassit moddat ytterligare och GPUn bytt till ett RTX 2080ti placerat vertikalt. GPUn fick inte plats i chassit i sitt vanliga läge liggandes. Vilket medförde att baksidan behövde modifieras med hjälp av en moddat GPU-bracket från Coolermaster som @lanu hjälpte mig att fixa till, stort tack! Jag moddat den ytterligare och lackade om den till att matcha chassits vita. Sen blev det en riserkabel och GPU-hållare till riserna från Phanteks. Blev riktigt bra men JÄKLIGT tight som ni kan se på de nya bilderna. Precis allting får plats.

***UPPDATERING 8:
Fick äntligen ställt ut chassit i Open Class på Dreamhack Winter 2019 och lyckades kamma hem tredjepriset! Otroligt skoj! Stort tack till domarna som uppskattade bygget!

PS: Tar tacksamt emot tips/förslag och feedback.