2.9
7 röster
Skapat
2019-03-27
Senast ändrat
2019-03-28
Visningar
1 337

Alltid varit fascinerad av arkadmaskiner och flipper men de tar ju enorm plats (om man bor i lägenhet), men en dag när jag surfade på ett raspberry pi forum stötte jag på "Bartop Arcade", dvs en mindre modell av en arkadmaskin och jag blev riktigt sugen. Alla gillar ju o spela retro spel!

Ritningar fanns att få tag på och materiel samt en raspberry pi hade jag redan till övers så jag tänkte att jag lika gärna kunde ge det en chans. Det tog ett tag att bygga den då jag aldrig gjort något liknande innan och modifieringar fick göras under tiden för o passa mina delar, men jag blev riktigt nöjd med slutresultatet.

Jag köpte det mesta på AliExpress (innan postnord förstörde allt), allt från högtalare, förstärkare, knappar, spakar, ledslingor, raspberry pi skal, krom listen, wi-fi, strömkontakt, kabelskor med mera.

Arkadmaskinen kör RetroPie och står nu i fikarummet på jobbet och sprider mycket glädje vid co-op spel, men sprider lika mycket ilska när vi möter varandra i International Superstar Soccer Deluxe på SNES.

Kör även Rocket League på den via SteamLink, helt galet att lira med joystick och arkadknappar men vi har kämpat oss upp i gold 2 på 2on2, så möter ni två som har svårt för aerials så kan det vara jag och min kollega haha!

Rekommenderar alla att bygga en arkadmaskin! Mycket glädje, hoppas jag kan inspirera någon

Sidopanelerna utsågade efter ritning sedan måttade jag ut övriga delar för att passa mina behov, provmonterat för att se att allt ser bra ut.

Provmontering av skärm, spakar och knappar, dessa spakar och knappar var ett billigt kit från AliExpress och funkade inte så bra som jag hade velat, spakarna hade svårt att registrera diagonala rörelser. Jag bytte senare ut dem mot Sanwa jlf-tp-8yt spakar & Sanwa OBSF-30 knappar som är riktigt sköna.

RetroPie test

Dags att prova o spela lite NBA jam.

"Frontpanelen" fick göras om för att skarven inte skulle hamna på framsidan, nu lades även start och select knappen till för spelare 1 & 2. Knapparna styrs med en zero delay encoder som följde med kittet jag köpte från aliexpress.

Bakdörr nu med kontakt och nätverk ifall man vill ansluta trådat.

Nymålad och monterad, nu med högtalare på plats.

Speltest måste ske löpande.

Här kan man se högtalarna samt led-listen som lyser upp marquee'n.

Egentligen skall man ha en list med ankare i mitten, men det fick jag lära mig den hårda vägen efter att ha köpt denna med dubbelhäftande tejp som inte fastnade på något... Fick skrapa av all tejp sedan provade jag smältlim som jag också fick spendera tid med att skrapa av för att sedan köpa en värsting tejp från 3M och massa superlim för att tillslut få den på plats.

Maskineriet med Raspberry Pi, Wi-Fi, förstärkare, och ström till ledsen.

Plexiglas inköpt och målat på kanterna med sprayfärg för att gömma skärmen och innehållet, skulle nog rekommendera glas istället då plexit blev väldigt lätt revigt.

Placerad på jobbet med RetroPie igång, finns massor av emulatorer att välja emellan och väldigt lätt att använda.

Rocket League som streamas via SteamLink appen i RetroPie från min hemmadator, allt via wi-fi på jobbet. Funkar kanon att spela co-op även om det är lite knepigt att styra.