Montering av nätagg i framdelen av Define nano S

3.0
7 röster
Skapat
2019-05-06
Senast ändrat
2019-05-06
Visningar
1 332

Orsak till modifikationen

Jag tyckte att Define Nano S verkade vara ett bra chassi, men det fanns ett litet problem som belyses i Sweclockers recension av chassit, att det blir väldigt tajt mellan grafikkortet och nätaggregatet:

Jag ville dessutom ha ett passivt nätaggregat vilket gör att behovet av ventilation ovanför nätaggregatet ökade ytterligare. Visserligen kan man tänka att nätaggregatet skulle värma upp grafikkortet och att grafikkortets fläktar sedan skulle gå igång och då även kyla nätaggregatet, men det känns lite dumt eftersom grafikkortets kylning inte är byggt för ett sådan jobb.

Lösningen fick bli att flytta på nätaggregatet och sätta det i främre delen av chassit istället.

Chassit från sidan där man från vänster ser kontakt för elansultning som med (lång) förlängningskabel till PSU:n som har ingång för 230 volt vänd framåt för att kablarna till komponenterna ska ha nära till de genomgångshål till kabeldragningssidan på chassit.

Baksidan på chassit. Jag ville ha möjlighet till att slå av och på datorn utan att öppna den för att komma åt nätaggets av/på-knapp. Jag ville också ha möjlighet att sätta i och ta ur sladden så lösningen blev en plåtsskiva som fästes i skruvhålen för nätagget och en apparatssladsingång med brytare.

De fyra hålen runt kontakten är för att komma åt skruvarna på aparatdosan som sitter på insidan.

På insidan har jag en liten apparatdosa för att inte några starkströmsdelar ska vara åtkomliga. Skruvarna för att öppna apparatdosan är åtkomliga från utsidan.

För att nätagget ska sitta fast så gjorde jag infästningsadaptrar av aluminiumprofil för att anpassa mellan nätaggets infästning och infästningspunkterna som egentligen är tänkta för fläktar eller radiator. För att få rätt distans så att jag även fick plats med kontakten som ska sitta i PSU:n fick jag använda skarvmuttrar.

För att optimera ventilationen så perforerade jag profilerna med hål eftersom profilerna sitter för några av nätaggregatets ventilationshål i fronten.

Infästningen av skarvmuttrar. Dessa fäst med skruv dels inifrån där och det finns hål för att nå dessa skruvar i profilens andra sida.

Närbild av infästning av skarvmutter.

Infästningshålen mot fläktinfästningen på chassit.

Infästningshålen mot nätaggregatet.

Mothåll av skarvmutter för att minska påfrestningarna på fläktinfästningen i fronten av chassit som sannolikt inte är byggt för att hantera tyngden av ett nätagg om jag skulle lyfta och vända på chassit.