3.9
16 röster
Skapat
2019-07-17
Senast ändrat
2019-08-04
Visningar
2 145

Sommaren 2019, dags att ”uppgradera” eller historien om den evigt krympande dator. Kollar man mina gallerier här så började jag här med en Corsair Air540 (gigantisk låda), sen gick jag ner till ITX med en Define Nano S chassi, riktigt trevligt, med vattenkylning. ...men när jag såg Louqe Ghost S1 chassit blev jag ”kär”, det skulle bli mitt nästa bygge och rent krasst..., hur kul kan vattenkylning egentligen vara, det är coolt att bygga och det är tyst, men mest sitter det bara där i burken.

Har insett att den roligaste delen med datorer är att bygga dom, trist att det går så fort.

Nå, målet för denna gång var rejäl prestanda, framförallt till Prepar3d (flygsimulator) som jag gillar att flyga runt i om kvällarna, hade tänkt återanvända mer men i slutändan behöll jag min M.2 SSD och mitt RAM, resten ersatte jag av ren lathet. (Och att någon annan kan återanvända min ”gamla” dator som jag byggde för två somrar sen)

Kör XMP profilen för RAM och för CPU har jag slagit av MultiCoreEnhancement (MCE) för att hålla temperaturen under kontoroll, har inte sett någon CPU thottling än och allt är förvånansvärt tyst även när jag spelar (och då är jag van vid vattenkylda byggen), så jag är supernöjd med detta bygge!

Kompletterade med en ’small’ TopHat och två stycken 15mm Noctua fläktar för att suga ut lite mer värme ur lådan. Aluminiumen blev uppvärmd på sidorna och på toppen (smart val av material), så blev bättre med ett par fläktar på toppen, blev hyfsat med de ljusbruna fläktarna och matchande coppar grill också. (den passar egentligen bäst till limestone-chassit, men det får gå till mitt ash-färgade också)

Inköpta delar:
Louqe Ghost S1 mkII - Älsklingschassiet, fanns 13st i lager på Webhallen Bredden, men tog slut innan jag bestämde mig, så blev en tur till Webhallen Uppsala där jag plockade upp deras sista ex., så fick jag bock i en ny webhallen butik (achievmentjägare)
Corsair SF750 - Dyrt, men semipassivt, så detta är passivt längre än SF600 och kraft så det räcker och blir över.
Nvidia 2080ti - Dyrt som f-n, sved i plånkan, men FE passar i chassiet och 2080ti verkar ju inte få någon super i närtid och jag ville ju ’njuta’ av datorn under semestern så blev att bita i det ’sura’ äpplet (bättre att gråta en gång än att gråta flera gånger...)
Blackridge CPU kylare - När Noctua LH-12 inte finns att tillgå, vad hände? Skulle inte Louqe och Noctua ha en Louqe edition av kylaren?
Noctua - 12cm x 15mm fläkt till CPU kylaren
Gigabyte Z390i - Moderkort, CPU sockel sitter ’rätt’ så CPU-kylaren passar.
Intel 9700k - Hade tänkt återanvända min 8086k som är en suverän CPU för FSX/P3D p.g.a. Singeltrådsprestandan, men 9700k verkar gå svalare vad jag förstått p.g.a. ingen hyperthreading och lödd IHS, verkade bra för detta bygge, hade förstås velat ha en 9900k i detta monster, men dessa måste begränsas i TDP om man inte kör med AIO och TopHats. (vilket motsäger syftet lite med denna låda, nä, jag skulle hålla det smått). Kör Thermal Grizzly Kryonaut som kylpasta.

Baksidan, lossar man PCIE platsen så kommer man åt att montera bakplåten för CPU-kylare.

Nvidias bakplåt är snygg även den, synd att den inte kommer synas i detta chassi.

Smart lösning för PCIE lås, skjuts över kortet när det är på plats.

Moderkort med CPU och RAM.

Blackridge kylaren, snygg svart färg, trist att Noctua fläktarna ser ut som dom gör (passar inte in i detta färgschema), men bästa 15mm på att flytta luft vad jag förstått.

Mer kylare...

Baksidan, hyffsat färgmatchat.

Mer kylare...

2080ti... gråt en gång...

Usch...

View-from-above...

MicroMonstret

Medhjälpare

Plåt för att fästa fläktar

Liten TopHat, smart konstruktion och leverans i platt paket.

Från sidan med fler fläktar på topp.

Hmm, färgschema, ska nog skaffa den coppar-färgade toppen, borde bli lite vackrare.

View-from-above

Den lilla TopHat:en bygger inte på särskilt mycket.

Koppargrill med Noctuafläktar