Loki - MicroMonstret

Sommaren 2019, dags att ”uppgradera” eller historien om den evigt krympande dator. Kollar man mina gallerier här så började jag här med en Corsair Air540 (gigantisk låda), sen gick jag ner till ITX med en Define Nano S chassi, riktigt trevligt, med vattenkylning. ...men när jag såg Louqe Ghost S1 chassit blev jag ”kär”, det skulle bli mitt nästa bygge och rent krasst..., hur kul kan vattenkylning egentligen vara, det är coolt att bygga och det är tyst, men mest sitter det bara där i burken.

Har insett att den roligaste delen med datorer är att bygga dom, trist att det går så fort.

Nå, målet för denna gång var rejäl prestanda, framförallt till Prepar3d (flygsimulator) som jag gillar att flyga runt i om kvällarna, hade tänkt återanvända mer men i slutändan behöll jag min M.2 SSD och mitt RAM, resten ersatte jag av ren lathet. (Och att någon annan kan återanvända min ”gamla” dator som jag byggde för två somrar sen)

Kör XMP profilen för RAM och för CPU har jag slagit av MultiCoreEnhancement (MCE) för att hålla temperaturen under kontoroll, har inte sett någon CPU thottling än och allt är förvånansvärt tyst även när jag spelar (och då är jag van vid vattenkylda byggen), så jag är supernöjd med detta bygge!

Kompletterade med en ’small’ TopHat och två stycken 15mm Noctua fläktar för att suga ut lite mer värme ur lådan. Aluminiumen blev uppvärmd på sidorna och på toppen (smart val av material), så blev bättre med ett par fläktar på toppen, blev hyfsat med de ljusbruna fläktarna och matchande coppar grill också. (den passar egentligen bäst till limestone-chassit, men det får gå till mitt ash-färgade också)