En ljusrigg till grabben NZXT H200 v2.0

4.1
16 röster
Skapat
2019-07-31
Senast ändrat
2019-09-03
Visningar
2 068

Update: Då jag själv bytte till ett 2080 kort fick mitt gamla 1080 gå över till denna dator. Beställde även en snygg RGB GPU backplate. Bilder sist i albumet.

Jag byggde för ett tag sedan en RGB rigg åt mig själv och när grabben med tårfyllda ögon ville ha något liknande kunde jag givetvis inte säga nej. Vissa samlar frimärken eller fiskar med sina barn jag bygger datorer. Kan väl erkänna att jag själv hade lika roligt Eftersom han är mindre blir det en mindre dator men ett litet krutpaket.

Riggen består av

I7 9700
Z390 I AORUS PRO WIFI ITX
Corsair Vengance 16 gb (röd)
Samsung 860 EVO Series 500GB
NZXT H200 Röd chassie
NZXT USB HUB
1080 GTX Armor
Corsair SF600, 600W PSU SFX
Corsair LL 120 RGB fläktar 2 st
Corsair Hydro H100i RGB Platinum
Sleevade kablar från Phanteks (röd/svart)
GPU Backplate och SSD cover från coldzero.eu
Corsair Lightning node pro och ledstrips

Liten med naggande god

En del av grejorna till bygget. Jag hade en Corsair Hydro Series H80i v2 CPU Kylare liggande som jag tänkte använda men den var svår att få till i det här chassiet så det blev en Corsair Hydro H100i RGB Platinum istället.

Installation mobo och fläkt.

NZXT usb hubben var inte lättplacerad den hamnade här till slut. Jag var tvungen att skaffa en sådan hubb då moderkortet hade väldigt få USB headers till fläktar, RGB kontroller m.m.

Sleevade kablar i matchande färg från Phanteks.

Jag hade tänkt att få lite snygg "glow" under chassiet så jag installerade två ledstripes under från Corsair. Dessa kopplade jag in i en lightning node pro. Tyvärr fick jag aldrig dessa att fungera på något vis. Jag har bytt till olika node pro. Läst alla forum. Jag funderar på om det är för att den går via NZXT hubben som de inte fungerar. Jag vet att jag gjort alla rätt inställningar i ICUE m.m. En stripe funkar inte alls och den andra lyser konstant röd väldigt svagt. Du får gärna komma med några tips om du vet vad det kav vara för fel. Överlag tycker jag Corsair lightnig node pro är skakig. Har fått en del skumma fel som kommer och går de känns inte direkt som att det verkar vara någon super kvalitet på dessa produkter, lite olikt Corsair.

Konstigt nog blir det alltid rörigt till slut med kabeldragningar. Någon kanske känner igen sig :). Överlag är det här chassiet bra att bygga i men med tanke på att det faktiskt är just ett ITX chassie blir det oundvikligen trångt. Har du dessutom förlängda sleeved kablar bygger "packen" med kablar på. Jag är glad att jag valde en SFX formfaktor på PSU. Jag rekommenderar starkt en SFX PSU i det här chassiet med tanke på att du får en del extra utrymme för kablarna.

Viss sportdryck behövs alltid vid avancerat dator byggande.

GPU backplate och ssd cover på plats ser nice ut

En annan vinkel. Den observante ser att jag kör en fläkt intake från toppen vilket kanske inte är optimalt. Men det känns ändå som lådan behöver lite extra intake med tanke på värmeutveckling.

Riggen på plats nu kan han spöa mig i Fortnite (vilket iofs han även gjorde innan) vi får hoppas att han bokstavligen blir bländad av sin nya rigg så jag får ett försprång

RGB GPU backplate från coldzero, väldigt bra kvalitet.

På plats monterad med magneter på mitt 1080

Lyser fint

NZXT puck är ju ett absolut måste