Accelero Xtreme GPU kylning - Moddning och "permanentifiering"

Nytt grafikkort med "extra besvikelse":

Har skaffat ett grafikkort till min stationära dator. Närmare bestämt AMD Radeon RX580 med 8 GiB VRAM från MSI. Billigaste varianten i den här klassen. knappt 2000 kr ny.

Fick snabbt erfara att den kylning som ingår är allt annat än bra. Extremt mycket oväsen från fläktarna, och extremt underdimensionerad. Väldigt höga temperaturer och så throttlar kortet vid minsta belastning trots ett välkylt chassi. throttlar även med sidoplåten öppen. Trodde först att det var en dåligt applicerad kylpasta från fabriken. Men icke. Den var fullgod. Det visade sig att MSI's sofistikerade "Armor 2x" kylningen är ... ursäkta uttrycket... rent skitsnack.

Nästa misstanke var fabriksöverklockningen. Nope inte det heller. OC-modellerna är ju bara rent säljsnack, och i verkligheten är OC-modellerna knappt överklockade. i det här fallet ligger överklockningen på +15 MHz ... Yep ni läste rätt.. hela 15 MHz extra. \o/. hur som helst så hjälper det inte att ställa in original-klockningen. kylningen är fortfarande på tok för klen.

Vill inte och tänker inte lämna tillbaks kortet till butik. Kortet fungerar som utlovat så troligen kommer butiken inte att godkänna en retur i alla fall. Dessutom fick jag den till ett bättre pris än normalt. Så det skulle jag också förlora.

Fixen:
Ut o shoppa efter en tredjeparts-kylare för grafikkort. Hittade "Arctic Accelero Xtreme IV" (wow... vilket P12 namn ... lol ...)
En bra kylare, och den fungerar ypperligt väl. Och mycket tyst och sval även under extrem belastning.
Men så in i ¤%&¤%& ful den är. Och infästningen är i det klenaste laget. Dock förståeligt då den är tänk att passa en rad olika modeller av grafikkort.

Det är det detta galleri handlar om: Modifiera och "snygga upp" en bra, men ack så ful "after market" GPU-kylare.
Det jag tänker göra är att anpassa installationen av kylaren så att den sitter bättre, och samtidigt snygga upp den i helhet så den passar in i färgtemat för datorbygget i fråga.

Nog skitsnackat och låt oss skrida till verket: