Geforce RTX 2080 i ett dåligt ventilerat chassi

4.4
10 röster
Skapat
2019-08-27
Senast ändrat
2019-08-27
Visningar
1 562

Sommarsemestern är perioden då det finns tid över till roliga datorrelaterade projekt, och det här året ville jag ge min numera tre år gamla vardagsrumsdator lite kärlek. Det började lite lätt i början av semestern med ett byte från en Core i5-6600K till en Ryzen 5 3600, men i slutändan ville jag även ha lite mer kräm på grafikfronten.

Tanken var att uppgradera från ett MSI Geforce GTX 1070 Gaming X till något med märkbart högre prestanda, gärna med hårdvarubaserat raytracing-stöd, som höll sig inom ramarna för vad som faktiskt går att kyla i mitt ganska dåligt ventilerade Silverstone ML07-chassi (som därtill står inklämd i en tv-bänk). Det haglar dock inte med kort som har ungefär samma effektuttag och värmeutveckling som ett GTX 1070 i de övre prestandaklasserna, och en mindre uppgradering till ett RTX 2060 kändes helt enkelt för trist.

Med anledning av detta började jag dels undersöka möjligheterna att skapa bättre förutsättningar för grafikkortskylning inuti chassit, men även om det fanns något av de högre presterande RTX-korten som svarade bra på "undervoltning". Enligt det berömda Internet™ skulle tydligen kretsen TU104 ha generellt goda marginaler för lägre spänning och därför ställde jag ursprungligen in siktet på Geforce RTX 2070 Super.

Av en slump råkade dock Netonnet sälja ut KFA2:s Geforce RTX 2080 EX för 6 990 kronor, vilket endast var en femhundralapp över de eftermarknandsvarianter av RTX 2070 Super jag kikade på, så därför fick det bli ett sådant. Då det rör sig om ett 2,5-slotskort får det egentligen inte plats i chassit, men med lite modifikation av kylaren och utbytta fläktar (se bilderna nedan) så tog det plats utan några större problem.

Efter lite experimenterande med en skräddarsydd frekvenskurva med lägre spänning (850 mV under last) så lyckades jag träffa en nivå jag var mer än nöjd med. Prestandamässigt låg kortet på samma, eller något högre, nivå som i sitt grundutförande men dock med ett markant lägre effektuttag. Ur kartong drog kortet 215 W under hård belastning (begränsat av sin strömbudget) medan det med sänkt spänning la sig på endast 175 W.

Så i slutändan resulterade uppgraderingen i ett betydligt snabbare grafikkort som drar ungefär jämnt upp med mitt tidigare fabriksöverklockade Geforce GTX 1070 effektmässigt. Därtill rullar det både tystare och kallare tack vare den modifierade kyllösningen. Allt som allt, ett lyckat projekt som nu är redo för spelhösten!

Det var längesen jag använde ett KFA2 (Galax)-kort, men jag måste verkligen säga att kyllösningen på EX-modellerna är riktigt trevlig i grundutförande! Två 100 mm-fläktar och en rejäl kylfläns höll både temperaturerna och ljudnivåerna i schack när jag testkörde kortet i mitt vanliga stationära system.

Likt många andra eftermarknadskort av senaste snitt rör det sig dock om ett 2,5-slotskort, vilket i sig inte är något fel då det tillåter att tillverkaren monteras på en mer rejäl kylfläns under fläktarna. Problemet i mitt fall är att kortet inte kan monteras i chassit då fläktkåpan slår i monteringsramen på grafikkortshållaren.

Av denna anledning behövde jag säga farväl till de förmonterade fläktarna och montera bort hela kåpan. Fläktkåpan innehöll även kortets RGB-belysning, vilken också fick stryka på foten.

Utan fläktkåpan blir kortet en betydligt nättare historia, där man nu kan granska kylflänslösningen med fem inbyggda värmeledningsrör närmare.

Utan kåpan är nu inte heller kortet 2,5-slots längre utan det håller sig inom två kortplatser, vilket innebär att det nu kan monteras i chassit.

Då kortet inte har några fläktar längre behöver vi ersätta dessa med något annat, som exempelvis två stycken Noctua NF-A12x25. Då jag ville att även de nya fläktarna skulle styras via grafikkortet så införskaffades två adapterkablar som tillåter sedvanliga 4-pins PWM-fläktar att kopplas till grafikkortets fläktkontakter.

Då ersättningsfläktarna ska monteras i chassit vid inblåset till grafikkortet tänkte jag att det var lika bra att skapa lite bättre förutsättningar för ventilation. Insuget sitter i chassits botten, och då det inte finns någon direkt risk att någon stoppar in fingrarna där så känns fläktgaller tämligen onödiga.

En plåtsax och fem minuter senare så är gallret och en del av luftmotståndet borta.

Fläktarna på plats och kablarna dragna bort mot komponentkammaren för senare inkoppling till adaptrarna som sitter på grafikkortet.

Det är ingen enorm luftspalt som finns under chassit för fläktarna att arbeta med, men den visade sig dock räcka till utan problem i praktiken. Observera även hålen i chassistommen som syns längst upp på bilden till höger, vilket behövdes för det att det gamla grafikkortet skulle få plats med PCI Express-strömmatningen.

Sista steget med kortet monterat i sin hållare och PCI Express-riser. Jag fick modifiera stödet i ovankant något så att det passade med kortet och nu sitter allt stabilt och fint. Därefter monterades hela paketet in i chassit och kablarna kopplades in till de förmonterade fläktarna.