3.5
2 röster
Skapat
2019-09-13
Senast ändrat
2019-09-13
Visningar
323

Hej Swec,

Här kommer min lösning på hur man kan kyla ett PS4 som står och blir för varmt i en TV-bänk och därför låter galet mycket.

Mitt problem: PS4an blir varm och fläktarna går upp i varv och det blir väldigt störande.
Min lösning: Två externa fläktar som blåser på konsolen. De är relästyrda via PS4ans USB-port. Alltså jag vill att fläktarna blåser när konsolen är igång annars ej.

Inköpslista:
- 2 st Prolimatech Ultra Sleek Vortex 12 PWM 120mm White (bara 15 mm tjocka) krävdes tunna fläktar för att få plats i TV-bänken (se bilderna).
- 1 st Luxorparts Relämodul för Arduino. Styrs med 5 V vilket är det USB-porten på PS4an har, perfekt.
- 1 st Biltema Nätadapter 3–12 V, valde med justerbar spänning för att kunna få rätt ljudvolym/kylning.
-Lite lödtenn, krympslang och lim mm (hade hemma).

Kolla in bilderna för mer info. Hoppas ni gillar min moddning! (Gjordes 2016)

/NUKEGREEN

Lite kvällslödning med valfri dryck. Fläktarna kopplas till reläet som i sin tur kopplas till nätadaptern. Reläet styrs via USB-porten på PS4an som när den startar spänningssätter denna med 5 V som får reläet att sluta kretsen mellan fläktarna och nätadaptern som får fläktarna att gå igång.

Limmade på små ben på PS4an så att luft enklare kan cirkulera runt enheten för att på så sätt kyla bättre. Märk att konsolen ligger på en väl uppladdad ryamatta. ESD-varning alltså!

Montering på TV-bänkens hyllplan. Fläktarna är limmade med limpistol.

Resultatet i TV-bänken. Med fläktarna på (injusterade så att de knappt hörs) kyls PS4an så pass bra att de interna fläktarna aldrig varvar upp och därför är konsolen tyst vid spelande! Göttmos