Stor blir liten (eller i alla fall mindre)

Hej
Har under en längre period använt en ombyggd klädkammare på ca 3,5m² som datorhörna vilket har fungerat bra bortsett från att det varit trångt för benen.
Alltid haft en förkärlek för fullstora ATX chassin men har insett begränsningarna i och med den lilla ytan jag har att tillgå.
Sedan lite drygt två år tillbaks har jag letat efter ett prisvärt chassi med litet yttermått som ska kunna husera fullstora komponenter och samtidigt ha ett bra luftflöde som ger utrymme för mindre överklockning.

Under sommaren så släppte Coolermaster deras Masterbox Q500L vilket såg ut möta mina krav som är fetmarkerade ovan. Enligt specifikationerna skulle jag också kunna byta till detta chassi utan att behöva köpa mindre komponenter.

Jag knäppte några dåliga mobilbilder under övergången och tänkte dela med mig utav mina erfarenheter eftersom jag inte hittade någon recension utav detta chassi här på sweclockers.

Kollade runt på olika recensioner utav chassit och kunde ganska snabbt konstatera att chassit har svårt för att bli av med värme som komponenterna genererar. Det ska gå att lösa genom att borra upp bättre hål för fläktarnas luftflöde samt köpa högre ben till chassit för att möjliggöra cirkulation utav luft under chassit där jag monterar två fläktar som agerar insug.

Visst, chassit är inte det snyggaste rent estetiskt men jag hade inte heller höga förväntningar på varken byggkvalitet eller extra lull-lull då det endast kostar 700kr.
Tror chassit kan få sig ett lyft om man spraymålar dammfiltren i önskad färg men detta är inte något jag orkat mig på.

Komponenter som ska rymmas:
Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming
Corsair HX 750W 80+ Gold Semi-modulär
Gigabyte GeForce RTX™ 2070 GAMING OC 8G
Noctua NH-D14
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance Black
Samsung EVO Basic 840-Series 128GB 2.5"
Samsung 830 500GB SSD 2.5"
970 PRO NVMe M.2 SSD
Seagate Barracuda 1TB 3.5" HDD
2st Noctua NF-P12 (egentligen static-pressure fläktar men körs som chassifläktar)
3st Corsair SP120 (egentligen static-pressure fläktar men körs som chassifläktar)
Obligatorisk RGB slinga

Kanske är det fler än jag som letat efter något nytt chassi med liknande krav?
Har ni något tips på andra bra små chassin som rymmer stora komponenter? Kommentera gärna