4.3
3 röster
Skapat
2019-10-17
Senast ändrat
2019-10-17
Visningar
850

Det har tagit lite drygt tolv år men nu börjar det nog fan bli klart. Får i vilket fall allt svårare att motivera inköp

Arbetshästen bakom bordet är en Mac Pro 5.1 som numera stoltserar med 20 GB RAM, dubbla UAD PCIe-kort, 5 TB SSD (främst för system och ljudbibliotek), Apogee Duet 2 ljudkort och 20 TB mekaniska hårddiskar (främst för mediabibliotek, spel och det enkla faktum att jag sällan kan förmå mig att deleta någonting). Skärmarna är AOS och CinemaDisplay som är still going strong.

Mjukvaran är Cubase Pro 10, Melodyne, Ozone, EastWest Composers Cloud, Omnisphere 2, UAD/Waves och en oförsvarlig mängd (hederligt inköpta) bibliotek från när och fjärran. Till en början lite av ett nödvändigt ont (preset junkie som inte vill lägga dyrbar tid på att skapa ljud utan föredrar att använda dem ), sedan fortsatte det av bara farten och disciplinbrist. Belagt mig med köpförbud nu. Tills... jul?

Kontrollytan är SSL Nucleus; använder de analoga channel stripsen men routar ljudet till Apogeen för inspelning. (Inte helt såld på Nucleus' A/D konvertering, resten är världsklass). Bordet är ett Zaor Miza 88 som håller min Nord Stage 88 på plats, monitorerna är KRK 8 (overkill för rummet egentligen, men någon dag kanske de kommer mer till sin rätt).

Racket rymmer gamla pärlor som Alesis Micron, Korg 03R/W, Korg TR-Rack, Access Virus TI, Proteus 2000, Korg Radias, patch bay och lite annat smågodis. Ljuddämpningen är Vicoustic paneler och mic enclosure (Röde NT2-A, fortfarande en favorit), ARC room correction. Skippat moln (sluttande tak) så jag slipper huka mig

#längtarplötsligthem