4.3
18 röster
Skapat
2019-10-26
Senast ändrat
2019-10-26
Visningar
2 252

Hallå,
För att dra en lång historia kort så fick jag inte välja färg när det väl kom till kickstartern och Louqes Ghost. Det gjorde att jag sålde mitt svarta efter ett tag och skaffade mig ett grönt (gen2 eller 3?), med koppargrill. Så med det så tänkte jag att jag för en gång skull borde göra ett galleri som visar de modifikationer och knep jag har fått ta till för att få alla mina delar att passa in i spöket.

Datorn när den är ihopsatt. Det Louqe borde göra är att fixa knappar i samma färg som grillarna! Istället så fick jag ta hjälp av en kollega som kunde fräsa ut den efter Louqes CAD-ritning :]

En helt vanlig sidvy.

Toppvy med komponenter synliga.

I ena kammaren så sitter ett SF600 från Corsair och en noctua NF-A12x15 som utblås. Kablarna från PSU'n är beställda från PSlate Customs, och iom att jag valde utan sleaving så blev det lite billigare då jag inte är intresserad av fönster.

Dessa dynavox-fötter är samma som @w86w visade upp tidigare i Louqe owners club (#18085598), fast jag skaffade ett par svarta istället från Ebay.

En vy av min GPUnedsänknings-utskrift.Louqe hade utlåvat att den skulle passa, det gjorde den inte, så istället för att gnälla (ok, jag gnäller på dem ändå!) så tog jag min 3Dskrivare och skrev ut en fix (https://www.thingiverse.com/thing:3297603). Inga andra skruvar eller tillbehör än de som kommer med GPU och Ghost har använts i modden.

Iom att jag sänkte hela GPU'n med ca 10mm så behövde jag även CAD'a en GPU-bracket som funkade (https://www.thingiverse.com/thing:3297678). Den är inte perfekt men funkar bra till ändamålet.

För att få plats med kylningen till CPU så behövdes även RAMinnena "de-liddas". Kort och gott så åkte de in i ugnen på ca 100-120grader för att sedan försiktigt bända loss värmespridaren.

Inplastning av fläkten innan jag gick lös med dremmel, skalpel och avbitartång. Detta för att få plats med fläkten utan att de tar i RAMinnena.

Det är alltid lite skakigt att börja såga och modda i en nyköpt fläkt för 300

CPU'n kyls av en L12s som fått bända till (den sitter nu lätt mot chassi-väggen), och så har jag sen satt in den modifierade NF-A12x25. Denna har behövts moddas rejält för o passa, men passar gör den!

Iden till denna moddning kommer från en Reddit-användare (https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/clnkpa/noctua_nhl12s_...) och han kunde köra med original-skruvarna till kylaren. Jag kunde dock inte få plats med den utan jag fick ta mina monteringsskruvar från min L12. De är mycket lägre i höjd och gör att jag fick plats med den, men enligt länken så bör det funka med L12s originaldelar (men kanske inte med mitt moderkort?).

Jag har tyvärr inga bilder på före, men jag vet att när jag testade innan med en L12 + 92mm fläkt så låg CPU strax över 85, nu går den inte över 72grader efter ett antal körningar med Cinebench20. GPU låg förut över 80 grader också, men efter några omgångar i superposition så går den aldrig över 75.

Värt o nämna är att rumstemperaturen låg mellan 21-22 grader.