4.4
5 röster
Skapat
2020-02-02
Senast ändrat
2020-02-02
Visningar
372

Cooler Master Elite 334U

Detta är en ombyggnad av min första "gaming" dator. Jag såg att det låg och skräpade hemma hos päronen när jag var på besök, så jag bestämde mig för att göra ett projekt av lådan.

OBS! Är inte säker på exakta modell jag har men lyckades hitta en liknande på nätet.
Cooler Master

Vill be om ursäkt i förväg! Projektet drog ut på tiden varav jag försökte bli klar så fort som möjligt, resulterade att jag glömde ta bilder på några moment.. men det är väl slutresultatet som är Det viktigaste

Jag planerade ett tag hur jag skulle göra lådan lite mer unik, så jag började kolla på lite äldre "LAN-Party" datorer samt lite "Sleeper PC" projekt och utgick därifrån!
Jag ville ha en lite modernare look samt att det skall vara blå färg med fysisk fläktkontroll.

Modifikationer:

 • HDD vagga borttagen.

 • 2 st fläktplatser i botten.

 • Håltagning för eftermontering CPU-kylare

 • Håltagning för fönster.

 • Lackering (Svart).

 • Krympslang över kablage för frontpanel.

Som fattig student så kommer uppgradering av komponenter så småningom.

Specs:

 • MB: MSI Z77A-GD55.

 • CPU: Intel Core i7 3770K.

 • RAM: Corsair DDR3 32gb.

 • GPU: MSI R9 390 8G.

 • PSU: Corsair GS600.

Jag tar gärna emot tips på fler saker jag kan förbättra osv

Här har jag fått min beställning av:
* 4 st PHOBYA G-SILENT 12 (Blå).
* 2 st Fläkt/dammfilter.
* 1 st PHOBYA Fläktkontroller.

Lånar verkstaden på jobbet då all utrustning finns. På bilden ser ni att Hårddiskvaggan är borttagen och jag har en plan för att göra 2 nya intag för fläkt i botten samt hål för att kunna byta ut cpu kylare i framtiden.

Måttsättning och inför hålttagning.

Det är 120mm fläktar som skall sitta i botten, problemet var att största storleken på punchen är 92mm... Så jag fick köra på 92mm sedan göra finliret med sticksågen.

Eftersom man har varit ung och dum så satt det massor av klistermärken på sidopanelen.. Men lite T-röd och tålamod får man bort det mesta.

Här har jag målat om lådan med Biltemas hobbyfärg. Det tog längre tid än jag trodde så jag försökte bli klar så fort som möjligt vilket gjorde att jag glömde ta bilder vid varje moment..

Krympslang över kablage för frontpanel.

Jag hade ett dilemma om hur jag skulle göra med denna sidopanel, skulle det vara fönster eller skulle det bara vara en fläktplats där. Men med lite omröstning från kompisar så blev det fönster.

Då var lådan klar! kände mig mycket nöjd av resultatet.

Väl när alla komponenter skulle in så är det bara 2 problem kvar att lösa. Hur gör jag med kablage samt 3 st SSD?. Jag valde att gömma så mycket av kablaget i 5,25" utrymmet varav diskarna fick ligga på botten temporärt.

Någon dag senare valde jag att trycka in dem bland allt annat kablage. Har kollat temperaturerna och diskarna överstiger inte 35 grader.

Kanske inte så vackert men det fungerar, inte så att man skall kolla under bänken så ofta.

Slutresultatet!