4.6
21 röster
Skapat
2020-04-11
Senast ändrat
2020-04-11
Visningar
2 393

Hej alla Swecare!

Här kommer bilder på mitt påskprojekt. Det är ett platsbyggt hyllsystem för mina Stanley Pro 25 sortimentslådor i mitt ELFA Garage & Förråds förvaringsystem.

Skenorna är frästa ur 6 mm Biltema plastglas-skivor som är en styren-akrylnitril plast. Jag valde just den för priset och för att det är en rätt tålig plast som inte spricker så lätt vid slag och stötar.

För att hålla uppe hyllplanen använde jag gängade stänger (M8) med mutter. På ändarna av stängerna använde jag T-muttrar (M8) .

Själva hyllsystemet är gjort för 8 st sortimentlådor och det är monterat mellan två ELFA trådhyllplan.

Hoppas ni finner mitt galleri inspirerande!

/NUKEGREEN

Här är sortimentlådorna jag vill bygga ett hyllsystem för. De ska vara enkelt att ta ut och sätta tillbaka.

Här är lådorna i ELFAs hyllsystem som består av deras trådhyllor. Just nu staplas lådorna men det är ju rätt segt om man vill ha lådan längst ned. Måste göra en bra modd här som löser problemet.

Lådorna har en läpp på sidorna som jag tänker man kan använda för att hänga upp lådorna i.

Här är min lösning på problemet baserat på upphängning med hjälp av lådans läpp. Jag mätte lådan och avståndet mellan trådarna i hyllplanet och fann en sweet spot där det passade.

Jag limmade Biltema-plasten på vakuumpapper med 3M spraylim och monterade sedan i vakuumchucken på fräsen. Lånade fräsen på jobbet för detta. Använde en 2 mm pinnfräs (1-skärig), 10000 rpm och 12 mm/s matning. Använde riktad tryckluft för att undvika att smälta plasten. Det hade också gått att göra med en lövsåg och lite blod, svett och tårar. Men man är ju lat!

Här är skenorna efter lite tvätt med Biltemas Label Off rengöringsmedel, tog bort resterna av spraylim väldigt lätt.

Nu kommer det roliga, stapla skenor och dra åt muttrar. 8 st muttrar per våningsplan gånger 8 plan: 64 muttrar. Fick nästan blåsor på fingrarna.

Hyllsystemet monterat på plats. Skenorna stabiliseras genom att de spänns mellan de två trådhyllplanen.

Mina sortimentlådor på plats. Det är precis så där lagom trögt att dra ut och sätta tillbaka lådorna. Det är förvånansvärt stabilt nu när det är monterat.

Lite bättre bild på skenorna och upphängningen. Hoppas ni gillade min lösning och kanske får lite inspiration! /NUKEGREEN

Omslagsbilden.