19 Rack och kombinerad datormöbel

4.8
5 röster
Skapat
2020-04-26
Senast ändrat
2020-05-02
Visningar
1 440

Nu är det dags att ta tag i min dassiga datorhörna. I dagsläget står datorn i skrivbordslådan där den närapå dör av värmeslag så fort jag ska lägga in en häftig clipart i Word. En ny dator skall samtidigt byggas då den nuvarande är ca 7 år gammal.
Till detta har jag en del musiktutrustning som är av 19" rack format. Dessa prylar ligger lite överallt och tanken är att bygga en 19" rack möbel där också datorn skall stå.

Halvtråkig datornhörna. Lite oinspirerande, miltsagt

Hyllplan i ek inköpta samt 6U rackskenor. Nu skall bordssågen fram och delar skall sågas till.

I början tänkte jag mig att rackskenorna skulle sitta så här långt ut. Detta ändrades senare, och skenorna flyttades in 25mm.

Sidobitarna klara!

Sidobitar samt biten undertill.

Samtliga bitar är limmade samt skruvade. Jag har sedan pluggat skruvhålen, men vid detta tillfälle är det inte slipat.

Pluggen är nu nästan nedslipade. Så vackert det kommer att bli!

Racket är nu och inoljat i bänkskiveolja. Ett rackmonteringskit är nu också inköpt så att jag kan skruva in alla häftiga mackapärer jag har.

Hörlursförstärkaren är nu monterad. Det visade sig att jag har mätt rätt. En företeelse som sällan händer mig.

Rackdelen i datormöbeln är klar. Nästa steg är att för chassit och försöka integrera chassit med 19" racket. Dessutom är 1/3 av datorkomponenterna på plats! Nästa vecka blir maffig byggnation av en ny och halvsnabb dator.

Ytterligare två hyllplan i ek inköpta, samt svarta bordsben. Jag ville egentligen ha runda ben men det fanns bara tre st i butik, vilket hade gjort konstruktionen lite vinglig. Det fick blir fyrkantiga möbelben istället.

Det skall sågas hål för möbelbenen i det undre hyllplanet så att det går att sticka igenom möbelbenen. Därmed skapas en extra hylla där jag kan lägga t.ex ett tangentbord eller en guldtacka. Om man nu hade haft en sådan.

Det gäller att mäta ut precist så att benen inte blir snea. Men sågningen får jag ta senare, annars blir inte grannarna glada.

Ytterligare ett steg på vägen mot en färdig dator/rackmöbel. Idag dök dessutom mer komponenter upp. Tanken är att göra en dator som blinkar.

Äntligen har jag fått till passformen. Det blev inte helt perfekt men det duger. Jag fick stå och handfila fyrkantshålen i vad som kändes som timmar. Jag förstår nu varför man förr byggde krigsskepp av ek.

Filttassar på så att parketten inte skadas.

Nu skall jag fundera lite på om jag ska göra något mer på möbeln. Kanske att man vill ha sidor eller dörrar? Förslag mottages!

Ett halvfärdigt datorbygge. Alla komponenter finns förutom grafikkort. Funderar på att använda mitt gamla GTX760 tillsvidare.