4.8
4 röster
Skapat
2020-06-15
Senast ändrat
2020-06-15
Visningar
773

Allt började med att jag försökte få frugan att börja spela PC-spel istället för konsol. Hon ville då tvunget ha en dator som tog lite plats på skrivbordet samt passade ihop med mitt eget bygge (iPredator Powder)

Jag sneglade länge på både Ghost och Dan-case men fick möjligheten av Kolink att testa deras Kolink Rocket! Den är i ungefär samma storleksordning som just Ghost och Dan-case samt i borstad aluminium, helt klart intressant och snyggt!

Jag hade tidigt en vision av att byta ut sidopanelerna samt skjuta ut dem en aning för att förbättra luftflödet i det trånga chassit, för frun hade sagt "Ska jag tvunget ha en PC så får den vara snabbare än din!" och då behövs luftflöde. Chassit har trots allt endast 1 fläktplats med en medföljande lågprofilsfläkt på 80mm.

Men efterhand som projektet rullade på så ångrade frugan sig och ville absolut inte ha en PC längre. Ungefär samtidigt så bestämde sig min kompis och svåger sig för att lämna konsolvärlden till förmån för PC, dock hade han inte råd med en PC för stunden. Då tog hans sambo, min syster tag i det och började styra upp en födelsedagspresent i form av en komplett gaming-setup. Dator, tillbehör och skrivbord. Hon hade ungefär samma önskemål som min fru gällande utseende på sin sambos dator så det passade utmärkt med Kolink Rocket, hälften av komponenterna var redan införskaffade så då tog projektet fart igen.

En tanken som fanns med länge var att byta färg på chassit samt få till ett läderhantag på toppen av chassit, men när jag väl började närma mig ett färdigställande så kom jag fram till att det hade förstört helhetsintrycket som chassit ger med sin borstade aluminium så jag lämnade ytskikten i originalutförande och utan handtag.

Komponenterna som skulle in var:
CPU: Ryzen 7 2700
Mobo: Aorus B-450-i
GPU: MSI GTX 1080 Seahawk - Problem här direkt! Radiatorn för AIOn får inte plats!
RAM: Corsair Vengeance Pro White RGB 3600Mhz CL 16
PSU: Corsair SF600 Gold
Fläktar: Medföljande Kolink låg-profilsfläkt, Corsair ML120 Pro White LED till Seahawk, Noctua NF-R8 Redux 1800RPM PWM 80mm

Moddningar:
Tagit bort infästningen för 2,5" SSD och sågat upp plåten för förbättrat luftflöde till 120mm radiatorn för GPU AIOn som är satt i botten. Borrat hål för förbättrat luftflöde i botten där jag även flyttat ner den medföljande lågprofilsfläkten. Hela botten platten har jag har förskjutet med hjälp av distanser för att skapa utrymme för sagda fläkt. I toppen har jag istället installerat Noctua fläkten som får sköta utblåset.

Med hjälp av 15mm distanser så har jag flyttat ut sidopanelerna och skapat nya i akryl med utborrningar för insug till radialfläkten på GPUn.