Nya erbjudanden i Webhallen Gamers Unite

Man tager vad man haver! Sandy Bridge i ett 90-talschassi

Här kommer nog årets bygge!

Pensionerade mitt P67-bräde med en i7 2600K i sig när en 5900X införskaffades.

Hör och häpna när jag luskade ut att far min, som spelar in Eddie Meduza-liknande låtar på vinden i mitt gamla pojkrum, nu gubbstudio, satt och gjorde musik på en dator ifrån 2008 - EN CELERON ifrån 2008!

"Nu jäklar gubbjävel ska du få en raketmaskin av pöjken din i julklapp!" sa jag och således skapades denna missbildade, mix-matchade varelse med mitt gamla nätagg, moderkort, CPU, RAM och SSD, blandat med en chassi ifrån en "SCA-dator" som familjen fick via jobbskatteavdrag (eller vad det hette) 1997, kanske 1998. (Ursprungligen inrymde chassit en Pentium II eller III (Edit: Tror jag, kanske är ett P4-bräde när jag tänker efter. På Imgur verkar folk haft samma chassi 99/2000ish) och ett Matrox Millenium G200 tror jag dom hette? Något sånt...

Till saken hör att han har ett gammalt ljudkort som han är nöjd med, och det är ett PCI-kort! Tror nog att P67-plattformen var den sista med en PCI plats, så nu har han det värsta han kan ha med det ljudkortet... utan att mixtra med adaptrar eller dyligt.

Det värsta med nya bygget är nog att två stickor av Corsair Vengeance CMY18GX3M2A2400C11R körs i 1333 MHz och CPU'n är helt oklockad. Allt för att ha maximal stabilitet och livslängd på datorn. Klagar han på att det någonsin går långsamt så går jag väl upp, monterar några fläktar i chassic med hjälp av rondellen och klockar upp den gamla trotjänaren!

Det hela byggdes ihop på självaste julafton till min mors stora glädje för övrigt!

Se och njut!

Specs lite snabbt ur minnet:
- Asus P67 Sabertooth
- Intel i7 2600K @ stock
- Corsair Vengeance på semester
- Något 750Ti tror jag
- En gammal Samsung SSD på 120 GB
- Ett på tok för bra nätaggregat som jag hade övers
- En uråldrig hårddisk som jag ska byta ut nästa gång jag hittar en billig SSD.

Edit efter plötlig spridning: På populär begäran drar jag in en video med "lyrics" som ni kan lyssna på medan ni häpnas av skönheten!