3.4
115 röster
Skapat
2006-11-06
Senast ändrat
2006-11-06
Visningar
5 033

Chassi: Elskåp från ödehus.
Ställning: Någon slags grej som jag inte har någon aning om vad den gör På ett klistermärke står det "Fluid application equipment", så det har väl nåt med vätska att göra...

Indunkat i skåpet är en 900 MHz celeron (vem behöver mer?) med en 300 Gigs disk plus lite annat som får fläktarna att snurra. Den spelar musik åt mig dagligen och agerar server åt mitt lokala nätverk

Uttagen är 2 x rca-kontakter (ljud), usb, ström, rj45. Dessa är alltså insmockade i diverse mackapärer för luftfilter, vätskeintag, m.m. De sitter på en grej som ser ut som en motor, men det är något annat som jag inte har någon aning om. Inuti den runda guldiga delen kan man snurra på saker som får axeln i mitten att gå runt, men vad syftet är har jag inte kunnat lista ut än.

Eftersom skåpet är av massivt järn agerar det som stor kylfläns också, så när processorfläkten får luften att gå runt blir det nerkylt av chassit, andra fläktar behövs alltså inte. Mellan skåpet och luckan är det en gummibeläggning så när skåpet är stängt är det helt knäpptyst!

Justja, på hårddisken ligger det linux som knuffar igång ssh så att jag kan styra datorn över nätverket. Efter jag loggat in på den kör jag igång links (textbaserad browser) varifrån jag styr musiken över ett shysst interface (sourceforge.net/projects/demuter) som slänger upp xmms (likt winamp) på min bärbara burk.

Datorn i sin helhet

uttag #1

Framsidan förser mig med rj45 och usb-kontakt.

uttag #2

från baksidan tar jag ut ljudsignal (2 x rca) och matar in spänning.

insidan

Den senaste modifikationen