4.2
98 röster
Skapat
2006-11-06
Senast ändrat
2006-11-27
Visningar
9 374

Då var det dags att modda lite igen. Denna gången har jag valt de fyra elementen som tema. Jag kommer att göra fyra chassin på detta tema Eld, Vatten, Vind och jord. Chassina som jag kommer att använda är följande

Råvaran

Ett stort tack till Gtek som har stått för chassina

Jag ska börja med Lian li kuben som ska bli Eldchassit. Här har jag tänkt använda mig av gamla klassiska flammor fast i tre olika versioner. Jag kommer dels att skära ut flammor i plåten och sätta rött plexiglas bakom. Sen kommer jag även att gravera flammor som ska färgas och till sist blir det upplysta 3d flammor i tre lager med rött, gult och orangefärgat plexi. Chassit kommer även att få någon form av belysning som med hjälp av pulserande ljus ska ge effekten av eld.

Jag har inte hunnit så långt än men jag har designen på höger och vänstersidan klara iallafall. idag har jag börjat med att gravera upp hela designen på ena sidan. Jag graverade allt även det som ska skäras ut.

Det japanska tecknet för eld och flammorna ovanför det ska skäras ut i plåten och rött plexi ska monteras bakom. Sedan ska sidoflammorna helgraveras och färgas och till sist kommer highlights i olika färger med plexi att monteras utanpå

Nu har jag börjat att skära ut de första delarna. Jag använder mitt fräsbord till Dremeln och ett Diamantstift. Jag använder diamantstiftet eftersom fräsarna för metall tar för mycket och det blir svårt att få linjerna exakta.

Här har vi början på det som ska skäras ut.

Så ja då var det japanska tecknet utskuret och klart. Jag skrev ut en röd yta på overheadpapper för att visa den effekt jag är ute efter då jag inte fått mitt röda plexi än.

Närbild

Har börjat skära ut lite flammor!

detta tar tid och är en smula pilligt. Speciellt svårt blir det eftersom Skärstiftet tar så otroligt effektivt så minsta lilla fel i rörelsen och man kan förstöra hela sidan. Därför går det mycket långsamt då jag måste vara extremt försiktig.

Så ja nu har jag kommit en bit på på flammorna. Ja dock slarvat bort min lilla fil så det blir att dra iväg och köpa en ny så att jag kan fixa spetsarna ordentligt.

Flamorna skurna filade och klara nu ska jag påbörja gravyrdelen.

Lite mer framsteg gjorda

Efter en hård arbetsvecka fick jag lite tid över att börja på andra sidan på kuben

Har börjat skära ut flammorna nu. Detta tar en hel del tid då jag måste vara extremt försiktig eftersom det är väldigt smalt mellan vissa av flammorna.

Filat lite på spetsarna

Här har vi en närbild

jag hann så smått börja på luckan som sitter i toppen på chassit. Som några kanske har lagt märke till så är texten en Ambigram och kan läsas från två håll.

Har meckat lite till med luckan med en lånad maskin vilket gjorde att jag blev plågsamt medveten om varför jag alltid använt Dremel orginalmskiner. Det vr mycket länge sen jag använde en bilig kopia och jag hoppas att jag slipper uppleva det igen

Första testet med plexiglaset

Har jag jobbat lite mer med andra sidan och gjort klart centrumflammorna

Så nu har jag skurit ut alla flammorna på ena sidan och här följer ett par bilder med det röda plexit monterat i chassit

Nu sitter 2 av färgerna på plats i chassit och såhär ser det ut

har skurit lite mer och gjort ett första test med tre färger

Jag tog en Nightshot med på sidan så man kan se hur det kommer att se ut när kuben glöder

Jag beslutde att ändra designen på luckan jg fick inte den röda färgningen av gravyren att bli som jag ville ha den så jag valde att skära ut "Fire" istället. Jag monterade en liten bit röd plexi i luckan och resultatet blev betydligt bättre.

En liten Nightshot

En liten närbild på texten

Något flammigt i fronten bör man ju ha så jag sågade till ett par bitar plexi och monterade

Och så den oblogatoriska nightshot bilden

Här kommer lite bilder på en annan detalj som ska monteras på chassit. Jag hittade 2st fina Flammande örnar som jag tyckte skulle passa fint. Men att bara gravera dom kändes lite för billigt så jag började skära ut delarna istället.

Delrna ska sen monteras på insidan av ett föster i toppen på chassit det blir en kombo av dels gravyr för vissa delar och olikfärgade utskurna plexibitar. Jag har aldrig gjort något liknande och har ingen aning om vad jag sysslar med så vi får väl se hur resultatet blir

Plats för en och annan Hårdisk och ett par nätagg måste man ju med ha

Jag testade lite idag med en 7 tums tft och bestämde mig för att montera den. Jag kommer naturligtvis köra en loop på den fantastiska dvdn Björkvedsbrasa där

Ni får ursäkta alla fingeravtryck damm och annat trams på chassit just nu men detta är ju under arbetsfasen och allt kommer att snyggas till rejält senare.

Tog lite nya nightshots. De tidigare nightshotsen togs med hjälp av en skrivbordslampa inuti chassit men nu lyses det upp med ledfläktar och ccfl. Jag räknar med att få effektbelysningen på plats nu i veckan som kommer. Det ska bli intressant att se om jag kan få chassit att flamma

Flamman i fronten och plattan med örnarna på ska även dom belysas men det blir i ett senare läge. Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska belysa dom så att det ser bra ut.

Jag funderade på hur jag skulle få flamman i fronten att sysnas lite bättre och efter diverse tester så kom jag fram till att det helt enkelt blev bäst att öppna upp chassit och belysa bakifrån.
Belysningen just nu är inte som den ska vara det kommer vara 6st röda leds som luser upp och sen ska även plåten bakom flamman målas mattsvart.

Flera updates kommer...

Motivlack

Idag fick jag tillbaka mitt tangentbord och mus ifrån lackeringen. Resultatet blev helt otroligt bra och jag måste passa på att tacka Dick Nystedt på www.paintit.se för den underbara lacken.

En första bild på systemet 90% klart