Ghetto-lösning

Jag lämnade datorn på hemma för att seeda medan jag själv stack iväg och träna, under träningen börjar det mest brutala åskvädret staden har haft på länge, blixten slog ner vid ett hus inte långt ifrån vårat och när jag kom hem var min Samsung 17" skärm helft kraftlös, slaktad av åskan. Otroligt irriterande, men glad att det inte var min sprillans nya dator för 9,5k som stod bredvid.
Ställer in våran gamla HP 19" skärm som tillfällig lösning. Söndag samma vecka börjar det åska lite smått igen, första blixten, pang. Hann inte ens reagera och Hp-skärmen står och flimmrar lite patetiskt och vägrar gå igång.

Surt? Förjävligt. Beställer genast en 22" Samsung T220, men den kommer ju som tidigast på tisdagen.
Kommer då på att jag har tv-ut och alla sladdar som behövs och kopplar in kabeln, men min tv är för gammal och det enda uttaget är Scart. Lyckas endå leta reda på en lite halvtrasig scartadapter och kopplar in.

Såklart så måste man ändra videoläge i själva tv:n, allting är svartvitt. Men min tv-dosa är sönder, i princip allting fungerar på den utom menyknappen!
Fan, sista utvägen, jag hämtar in en gammal 14" vanlig tv och ställer den på bänken. Jag har färg!

Det är min historia varför jag nu sitter i en soffa med en monsterdator och spelar på en 14" vanlig tv i 800x600 och kanske en refresh rate på 25 hz. Tack.