iMac G3 möter Intel & LCD (iPC)

Kom över en iMac G3 som var stendöd, läcker som den är hade jag inte hjärta att bara slänga iväg den utan rensade innehållet och funderade på vad jag skulle använda den till, kanske en mysig blå lampa, eller en HTPC.

Sen kom jag på att jag hade en halvslaktad Dell D600 laptop vars skärm var krossad, och även en fungerande 15" Samsung LCD skärm så dessa håller jag nu på att passa in i iMac skalet och än så länge återstår mycket arbete med att förfina lösningar för kontakter, kablar, placering av moderkort med mera.

Jag tar mer än gärna emot bra tips på hur jag löser så att jag kan starta datorn med originalknappen i fronten, som det är just nu får jag starta på den lilla inbyggda kontakten på moderkortet.

Det här är donatorerna i originalutförande:
Chassi/Skal->iMac G3 Indigo blå: http://www.usedmac.com/catalog/images/apple_imac_indigo2.gif
Dator-> Dell D600: http://www.peneveyre.com/blog/content/binary/d600.jpg
Skärm->Samsung Syncmaster 152t: http://www.pcstats.com/articleimages/samsung152T_front2.jpg

För dem som är intresserade av bakgrundsbilderna finns de här:
http://tinyurl.com/osxwallpaper
http://tinyurl.com/ParadiseWallpaper

Min ambition är att använda originalhögtalarna, placera moderkortet snyggt samt ordna med alla kontakter jag behöver komma åt utifrån. Jag hoppas kunna köra Mac OS X och/eller någon Linux distro.

Så småningom kanske även en uppgradering med moderkort, CPU och minnen från en stationär kommer åka i tillsammans med en DVD-brännare - Men detta ligger just nu ganska långt fram.

Kom gärna med tips på bra lösningar!

<!Uppdatering!>
Moderkortet har fått lägga sig ner och Mac OS X 10.5.1 har letat sig in i burken, det finns för tillfället lite problem med att få nätverk/internet att fungera men det kommer nog snart att lösa sig!

Det har även blivit ljud i lådan! - Tack vare en miniförstärkare från "offer"-skärmen så kan jag nu driva originalhögtalarna via hörlursutgången från D600:an.

Det har blivit en hel del snabba lösningar och mest fulmoddar, tyvärr har jag inte mer tid, pengar eller energi att lägga ner i detta projektet nu men kommer förhoppningsvis ta tag i det så småningom med en rejäl uppryckning!

(OBS! - Om du själv väljer att ge dig på det här så vänligen läs på om hur du bör hantera CRT-skärmen som sitter i iMacen från början, fel hantering kan innebära fara för ditt liv)
Mvh, Eduardo