2.8
26 röster
Skapat
2010-04-10
Senast ändrat
2010-04-14
Visningar
4 086

Tanken var att jag skulle göra en bygglogg men som alltid när man har för mycket kul så glömmer man riva fram kameran.

Lite snabb info om systemet:
Antec P180 Mini
Asus Rampage II Gene
Intel I7 920 @ 2,66 kyld med Noctua U-12P
Corsair XMS3 @ 1333
Asus 250GTS
Antec Signature 850 Watt

Kringutrustning:
Logitech G5
Logitech Illuminated Keyboard
Roccat Kave 5.1 hörlurar
Samsung SyncMaster T260 (25,5'')

För att ge mesta möjliga luftflöde och få plats med ett par HDD:s så införskaffades en Jou Jye HotSwap som gav mig plats för 3 st Hdd i utbyte mot de 2 nedre 5,25 plattserna, detta gav mig möjlighet att snabbt kunna slänga i en annan Hdd om nöden kräver. En liten varning för denna enhet. Den för ett fruktansvärt liv om man inte byter ut den medföljande fläckten till en tystare. Första uppstart med enheten i så trode jag att det var det jetplan instängt i den.

Samsung t260

när synen tryter hjälper en stor skärm.

Lilla burken.

Trots stort hat till burkar med dörrar så föll valet på Antec 182 mini. Men i efterhand ångrar jag ingenting.

Kablar överalt!

Efter att ha tampats med kablarna och de små måtten gick det tillslut att få ett relativt bra resultat. Både nätagg och Hdd hållare fick moddas för att passa tillsammans i chassiet.

Noctua U-12P

Sedan jag skaffade mig en Noctua U-12P till min förra burk för att göra denna tystare har dessa kylare stått väldigt högt på min lista när jag slänger ihop datorer. Gillas dessa skarpt!

Mycket prylar vart det.

Gissa om jag och polaren hade ett sabla göra att få upp 2 st datorer förpackade för transport 4 våningar i en byggnad utan hiss efter att prylarna var hemtade från posten.

Snabba puckar!

Då var alla lådor i lägenheten och bygget påbörjat. Här går det undan!

Power!

Antec SG-850 är det som driver min lilla skönhet. Stabilt än så länge fast jag hade hellre sett att de gjort hela nätagget moduklärt. Föresten. Är det bara jag som inte viste att detta agg är vattenkylt?

Testat.

Förtsa gången jag hittar ett sådant här pacper med mitt nätagg. Tydligen så fick det godkänt på provet i fabriken.

Baksida.

Ni fick se högre upp hur kablarna ser ut från "framsidan". Då får man väll visa "härvan" på baksidan me.

På håret.

Innan modden på Hdd hållaren så såg avståndet mellan den och nätagget ut som följer. För att sänka ljudnivån så rök orginalfläckten för Hdd racket och en Noctua 80mm installerades. Problemet med det hela var att den nya fläckten var tjockare än den gammla så en del modifikation fick göras för att få in den i samma plats. Tyvär fins inga bilder på detta då detta gjordes på jobbet gär strängt fotoförbud gäller.

Ännu närmare.

Dålig bild. men detta är hur det hela såg ut efter att burken var färdig. Inte mycket frispel här inte.

Open the door!

Framifrån synes de sparsamma 5,25 platserna som fans på detta chassie. Man får göra det mesta av läget och efter som ja ville ha tomt bakom fläcktarna för att få ett bra luftflöde fans det ingen plats för Hdd hållarna där. 3 st kunde jag endå lyckas knöka in med hjälp av Hdd racket längst ner.