.:CL[M]EAN-MACHINE:.

4.3
141 röster
Skapat
2010-04-10
Senast ändrat
2010-05-03
Visningar
14 493

-15.04.2010-
OBS OBS OBS :: Uppdaterat med högupplösta bilder, tack Swec 5.0! :: OBS OBS OBS
Äntligen ett vettigt galleri! Jag har som sagt uppdaterat med fler och bättre bilder här i galleriet. Är det någonting som ni undrar över eller som ni hittat som jag kanske bör kolla närmare på så skriv gärna en rad eller två i tråden. Tycker ni att någonting borde förbättras så nämn gärna vad och kanske hur ni tycker att det borde vara.

-------------------------------------------------

Ett galleri på halft om halft avslutande bilder på projektet Clean/Mean machine. Har längre inte råd att fortsätta med projektet så om det kommer att avslutas beror på om jag kan fixa sponsorer till nya fläktar, eventuellt svarta nipplar och vattenblock till GPU'n. Men hur troligt vore det? ;|

Vänligen kommentera, kritisera och tyck till om bilderna, datorn, kylningen, slangdragningen, slangfärgen, färg på vattnet, fläktar och så vidare. Vill gärna veta vad ni tycker kan förbättras och vad ni tycker är najs!

OBS, EVGA "skylten" kommer att bytas ut mot en med ett körsbärsträd motiv i lite japansk influerad stil. Ska bara ha tid att göra den.

Hårdvaran:
i7 920 D0
HD5870
Evga X58 760 Classified
A-Data Viesta Extreme
HX750
Kingston V-Series 64GB SSD
3x1TB Samsung
1x1TB Seagate
1x640GB Seagate
Lian Li V1000b
4x Noctua
1x Enermax Magma
MPDC-X Sleeve
8x Fesser Compressor Fittings
7x 45 graders Fittings adaptrar
Röd 1/2" ID, 3/4 OD slang
HeatKiller 3.0 LC
2x120 Black ICE SR240
EK Classified MB block
EK Multioption 250 RES
OCZ Ram kåpa
Zalman Fläktkontroller

Pris, för kylningen är ca 6k. mot h50's 600-800kr

Temperaturen är i vanlig rumstemperatur ~ 20-22c
IDLE: Skrivbordet
CPU 35-40c
MB 35-40c
GPU 40c

LOAD: Prime & MSI afterburner
CPU 50-60c
MB 45-55c
GPU 70-80c (35% fläkt som max)

Värt 6k för temperaturen? Nej.
Värt 6k för ljudnivån? Nej.
Värt 6k för utseendet? JA!

Jag hoppas att allt fler av er tar er tid och pengar att skaffa riktig vattenkylning istället för H50. Mycket roligare!

Fler högupplösta bilder finns här: http://www.techsweden.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=222779&p... sist i tråden är dessa bilder + ca 20 till från samma fotoseason.

Första bilden, photoshop'd och med loggan

Den inledande och första bilden ur projektet Clean Mean Machine. Jag bjuder på ett galleri även om projektet inte är klart. Väntar på svar från eventuellt blivande sponsorer och det verkar inte helt omöjligt att enermax hoppar på tåget. Måste säga att det är otroligt trevlig personal jag har fått vara i kontakt med.

SSD'n ovanför samsungdiskarna sitter inte löst, men den är inte särskillt snyggt fäst heller. Sitter helt snett. Till nästa uppdatering är det tillfixat!

Fjärde bilden, photoshop'd och med loggan

Mitt i min photoseason så kom jag på att det är snyggare att ha slangen som är uppe i taket åt andra hållet, dvs nippeln vriden åt andra hållet. Blir en mer rund form då.

Andra bilden, photoshop'd och med loggan

Datorn bakifrån "Duuh". Där ser ni Enermax Magma fläkten som Coolingstuff.se sponsrat med i och med ett köp av vattenkylningsdelar. Jag fick ett riktigt bra pris på dem delarna trots att ingen av dem fanns i deras sortiment.

Tredje bilden, photoshop'd och med loggan

Och så letar vi oss tillbaka fram mot hårdvaran igen. Som ni ser så reflekteras det riktigt mycket i 5.25" plattan. Ni ser att den är riktigt blank. Den är gjord av vanlig genomskinlig plexi som ni kan köpa hos vilket glasbruk som helst och sedan är den målad på baksidan med svartmatt sprayfärg. Jag har tänkt att ha eventuella sponsorers loggor bakom denna plexibit eller göra någon form av japaninfluerat körsbärsträd i ungefär samma stil som Evga är skrivet.

Oh noes! A kink!

Yupp, så blir det när man är otålig och bygger vattenkylning på LAN. Slangen behöver vara ca 1-2mm längre längst ut från moderkortet och ungefär lika mycket kortare på insidan.
______
Jag ska alltså klippa lite lite mer såhär: \_____/

Jag hoppas att ni kan ignorera den då den inte förhindrar flödet utan minst ser illa ut. Även detta kommer att fixas till nästa uppdatering. Fram tills dess ska jag även bestämma mig för antingen röd eller svart slang. Vad tror ni är snyggast?

Femte bilden, photoshop'd och med loggan

Grafikkortet från powercolor. Klistermärket borttaget, främst för att det är bra mycket snyggare utan det men även för att det börjat lossna av sig självt.

Höger nippel

Liten närmare översiktsbild

Noctuafläktarna som fungerar riktigt bra och är knäpptysta, ATX sleegvingen och OCZ RAM kåpan som inte fyller någon som helst funktion nu när det inte är några fläktar i den.

Mmm.. Classified!

Lite tråkigt med inverted ATX chassin när precis allt som står blir upp och ned. Måste dock säga att inverted atx är sexigare än vanlig.

..Oh en till! Tröttnat? Okej, det räcker kanske så.

Men det här visar också hur alla nipplar i mitt bygge ser ut.

Högsta punkten i datorn!

Den här delen av datorn ser man nästan aldrig, så visar upp den riktigt mycket nu.

Bjussar på en till!

Med lång slutartid på kameran blir vattnet lite.. Dimmigt kanske man kan säga?

Alla bilder härifrån och ned är oredigerade

PCI-E sleevingen. Pga av att HD5870 använder 6pin kontakter och att endast pin 7-8 har röd sleeve så har jag gjort såhär. Tyckte att lösningen blev relativt bra ändå. Jag har dock kommit på ett sätt att få det att sitta ihop bra utan att något bundband eller liknande förstör helhetsintrycket.

Moderkort och CPU kylning \o/

Ja precis. Heatkiller 3.0 LC och EK Classified kylningen. jag har tänkt att måla fästena till CPU blocket svarta. Vad tror ni om det?

Vänster nippel

Alltså.. Varför hetet det Fittings eller nipplar för? Är det bara jag som nästan blir lite generad när jag skriver det?

Ja, man måste ju visa upp den nya böjen på slangen i taket.

Jag har försökt att få all slang att liksom flyta i formen och jag tycker att jag lyckats.

Enermax Magma

Vilken fläkt skulle du föredra mellan följande:
1: Enermax Magma
2: Enermax Apollish
3: Annan?