Ashe goes blue :) UPDATE #aaaaahh ! RAGE

3.9
73 röster
Skapat
2010-05-08
Senast ändrat
2010-05-22
Visningar
13 318

Hej, postade ett litet galleri på mitt första vattenbygge för ett tag sen men nu har jag byggt om och tänkte posta lite bilder
Det jag bytt ut är tank, vätskan, pump-top och ett antal fläktar samt fläktkontrollen. Har dessutom lagt till lite grejer, t.ex coils en ny pump-top tank combo och massa sleeves
Körde på blått då jag gillar det och för att nät agget skulle smälta in.

System ser lika ut som sist och inga block är utbytta.

Cpu: i7 920 @ 3.8GHz
Vga: ASUS EAH 5970 @ 850/1250
Moderkort: P6T DELUXE V2
Ram: Corsair Dominator GT 6GB @ 1814MHz
Psu: Corsair 1000W HX + Sleeve

UPDATE #1

Så nu har jag satt in power splittern och tagit lite fler bilder, följde rådet att använda ljus bättre vid fotografering tyvärr har jag fortfarande inget stativ

UPDATE #2 (#aaaaahh ! RAGE)

Jaha, så nu har saker pajjat vad har pajjat ? jo det ska jag berätta MODERKORTET ! och TANKTOPPEN !...... näh jag är inte frustrerad
När det gäller mobot så är det ett problem jag stötte på första gången när jag byggde den här datorn "första" gången när den hade ett 4980, xms ram och satt i ett antec P183. Problemet innefattar att mobot inte registrerar dimm plats b1 i varken bios eller windows men i cpu-z syns allt fint, ett problem som som jag förstår det inte är direkt ovanligt på x58 kort "suck" men men sist löste jag det genom att byta plats på 2 stickor men det funkar inte nu tyvärr och jag har konstaterat att det är inte ramen det är fel på då dessa funkar fint i a1 och c1.
När det gäller pumptopp/tanken så läcker den mellan toppen och tanken, det läcker inte enormt och inget har blivit blötlaggt så att säga men då den inte var så dyr så orkar jag inte bry mig, har redan beställt en ny fast den mer kända XSPC Laing DDC Acrylic Reservoir samt svart slang och svarta nipplar(samma fast svarta).
När det gäller moderkortet så valde jag att beställa ett nytt det mer framtidssäkra Asus P6X58D PREMIUM nyare teknik men mina vattenblock ska passa fint på det med och det är ju blått så in i bomben och stödjer intels 6core
Aja, lägger upp några bilder på missödet som min pappa nu har döpt till "sållet" haha (inte kul). Nästa update kommer nog om 1 2 veckor när allt har kommit och jag ordnat om.

Före

En bild på hur det såg ut innan jag satt mina onda små klor i den.

Coolink Swi-f PWM

Bra fläktar, otroligt tysta men fel färg.

Tom i magen.

Coolermaster sicleflow LED-blue

Lite godis från compless, en av få som säljer dessa i Sverige. Tack Prisjakt !

Tank och galler

Lite grejer från Indomo. Då jag i min iver inte kunde hålla mig från att sätta på ett av 140 gallren så fick det bli en "sån" bild.

Coils, vatten och annat

Coolingstuff med sin underbara leverans och kundkontakt
Kylpasta, vatten, coils, MX-3, 2 neon rör från revoltec och 3 120 galler.

RIP

Då jag ville ha en ren front så tänkte jag på dem stilrena fan-mate, men när jag satt igång datorn första gången jag blev klar så.... ja 2 brann upp och när jag tog den här bilden hade jag redan pillat upp den tredje.

Urplockat

Moderkort och grfikkort urplockat.

MX-3

Då jag fick undligt höga temps så ville jag gärna kolla under huven och som jag trodde så hade jag haft på "för" mycket sist och bubblor hade bildats, men det är ordnat nu och tempen sjönk något.

Coils

Rengjort slangarna och satt dit lite coils.

DDC utan top

Nu vidare till pumpen och den nya toppen.

Ren

Inget grönt "pust", sen det läckte vid första bygget så har min paranoia kring gröna saker blivit ganska enorm.

EKWB DDC pump-top / resvoir

Kan inte annat än älska EKWB förpackningar.

Klar

Så där ja.

Skruvar... döh

Då skruvarna som följde med radiatorn åkte rakt igenom chassit skaffade jag nya men dem är alldeles för icke svarta.

Svarta skruvar

Inget lite sprej kan fixa.

Radiator

EKWB 360 rad + 3st noisblocker 120 PWM =

Rad montering

Hur monterar man en radiator som är tung och otymplig (om man är tjurig och inte vill ha hjälp) jo man vänder datorn upp & ner.

5970 + H2O

HD5970 + EKWB =

Insatt

Mörk bild ? ja jag vet, jag är ingen fotograf.

Res/pump

Därför ville jag ha en ren front.

Påfyllning

Bra att ha då det blev två nipplar över från den gammla tanken.

Nils är en jätte fisk.

Gissa vad som händer nu.

Sleeve

En massa sleeve, blev också en hel över. Nils skicka dessutom med lite grön sleeve som jag inte hade beställt, vad snällt.

Offret

Mitt blods offer denna kväll.
Förlåt om jag hoppar väldigt mycket, jag tog ett antal hundra bilder under bygget och vill gärna hålla mig under 40.

PCI-E

Första pci-e klar.

ATX 24 pin

Oj då.

Klar här med

Bättre.

Vrede

Efter att ha spenderat 2 dar med att få loss kablarna i 8 pinen så lässna jag, mitt verktyg gick av och mina försök med häftklammrar resulterade i ett antal gjupa sår i fingrarna. Jag använder ändo en förlängning på denna och den är gömd bakom mobo plåten så den kan ta sig.

Suck

Så jag blev besegrad av en 8 pin.

SATA

Dem va snällare.

Nästan

En helhetsbild av systemet fyllt men med fan-mate'sen som icke ont anande snart ska brinna i min inkompetens.

Uppe

Radiatorn och annat, blev iaf nöjd med gallren.

Nightshot #1

Några natt bilder utan fan-mates.
Skuggeffekten från mobo ledsen blev ganska snyggt.

Nightshot #2

Från sidan utan dörr.

Nightshot #3

Snett uppifrån, ser man coolermaster fläkterna något.

Nightshot #4

Närbild på mobo.

Nightshot #5

En till nattbild utan dörr.

Nightshot #6

Med dörren på.

Det som ska göras nu är att fixa förlängningar till alla fläktar så ska jag kan börja använda min fractal design power splitter som jag köpte för ett tag sen, kul liten grej och den lyser blått
Har fixat extra jobb under sommarn så med 2 löner borde jag kunna fixa eyefinity och kanske till och med ett till 5970, men då byggs också loopen ut så klart

Tack för den här gången hoppas ni gillar det

Ljus mild med sidan på

Jag satt power splittern i botten då ett till 5970 hade varit svårt att få på plats om jag satt den i en pci slot (det gick ta bort fästet från pcb'n)

Den ger dessutom ifrån sig ett fint blått ljus

Nightshoot... again

Det som ska göras nu är bara att vänta på att jag har pengar till ett till 5970. Tanken jag hade för vatten med 5970 CFx är en loop för vga och en för mobo och cpu detta gör jag med denna skönhet http://www.ekwaterblocks.com/shop/pumps-and-accessories/pumps... då måste jag ju skaffa 2 nya pumpar men det är ett problem för framtiden .... hm, funderade också på hur jag ska få in minst en 240 rad + den 360 som redan är i ? mäh det ordar sig haha

Fractial Design power splitter

Kan verkligen rekommendera denn lilla sak, ifall man vill ha blått annars ska man nog hålla sig borta kanske. Men den är riktigt bra då man kan få ut 12, 10, 8, 6 och 5V ur den.

No door

Top

Den förre bilden på sickle flow fläktarna var värdelös och jag postade aldrig den men nu ser man nåt iaf.

Frånten

Bord, skärm, dator, tangentbord..... osv

En helhetsbild som jag inte riktigt hade med innan.

Komfort

En bild som ilustrerar ett måste för långa spelpass.

FAIL

Försökte päppa till problemet tillsvidare med silikon, ja det funkade ju inte även fast det skulle gå och lägga på på våta ytor fult som stryk dessutom.

Pajj pankaka

Väldans bra ram men en "glapp" dimm kontakt och så spelar allt annat mindre roll. Fast jag kan inte säga annat än goda saker om P6T kortet.

Well that sucks

Får mig att vilja gråta.

???????........ ??????.... huh !?!?

Ja som ni kan se är förvirringen stor

Jag har beslutat att inte skaffa 3x eyefinity då jag offta använder min tv till datorn och jag vill inte ha ett till 5970(om nån skänker ett tar jag det ) så det blir nog en ny tv och 2st 24" benc istället.
Jag ska också se till att sleeva det sista som jag inte gjorde sist av ren slöhet och iver och sleeva om lite som har släppt pga att jag använde för lite krympslang.
Det här bygget börjar bli aningen utdraget men förhoppningsvis så är nästa update den sista.... om inte typ nästa mobo exploderar och frambringar nästa istid, jag är beredd på allt