Utmärkt luftflöde med Silverstone FT02 och Corsair H50

3.9
23 röster
Skapat
2010-06-02
Senast ändrat
2010-06-16
Visningar
6 188

Äntligen var det dags med en ny maskin. Jag har planerat detta bygge noga, och är mycket nöjd med resultatet. Jag föredrar inte att överklocka och därefter kan det hända att jag inte hör hemma på sweclockers, men jag tror att galleriet kommer vara intressant för folk som är sugna på Silverstone Fortress 2.

Mvh // Filip Selfjord

Silverstone Fortress 2

Här är den. Jag valde FT02 inte bara på grund av att den är helt i aluminium, vilket ger en underbar kvalitetskänsla, men också för att den passar in perfekt på min beskrivning av ett snyggt chassi: enkelt, funktionellt och robust.

Chassit har även unika detaljer jag går in på under dom andra bilderna.

Under huven.

Det första du förmodligen noterar är att grafikkortet sitter på ett underligt ställe. Moderkortet är helt enkelt roterat 90*, vilket gör att vad som normalt skulle ha varit baksidan på en dator, är nu ovansidan. Den största fördelen med detta är väldigt logisk, varm luft stiger, och i med att överdelen av chassit är för det mesta galler av olika slag, är det teoretiskt omöjligt för varm luft att stanna inne i chassit längre än vad fysikens lagar tillåter den.

På chassits undersida sitter det tre 180 millimeters fläktar som trycker luften upp mot komponenterna. Dessa har två lägen, Snabbt och långsamt. Dessa fläktar har även bra dammfilter.

Hårdiskarna placeras till den nedre främre delen av chassit. Varje hårdisk sitter på slädar men endast en hårdisk funkar som "hot swap".

Luftflöde

Här ser du en tydlig beskrivningen av hur luftflödet fungerar. I och med att jag använder Corsair H50, så flyttas processorns värmekälla till toppen av chassit, detta är utmärkt på grund av att värmen inte har tid att sprida sig till någon annan komponent. Värt att notera är att jag använder två stycken fläktar på vardera sidan av radiatorn, båda pressar luften upp.

Nätaggregatet hämtar luft från baksidan av chassit, och därefter följer samma princip som chassit.

Chassit har ett positivt lufttryck, och den enda luften som träder in i chassit gör detta via undersidan.

Cable management

Det finns ställen där jag tycker Silverstone kunde hittat på bättre lösningar för kablarna. Till exempel så kunde baksidan haft mer ställen där man kan fästa kablar med stripes. Det var inget problem för mig att dölja kablarna dock med ett modulärt nätaggregat.

Kalla Corsair Dominator DHX+'s.

Minerna får rejält med kylning. Som du ser hamnar dom strax över två stycken av chassits nedre fläktar. Jag ser ingen anledning till att skaffa extra kylning till minerna såvida dom inte är rejält överklockade.

Specs, resultat och sammanfattning.

Maskinens komponenter består av:

Processor: Intel i5 750 @ 2.7 ghz.
Moderkort: Evga p55 le.
Grafikkort: XFX Radeon HD 5850
Minnen: Corsair Dominator DHX+ DDR3 1600MHz 4GB CL8

Temperaturen på processorn i idle verkar alltid att ligga på 5-7 grader över rumstemperaturen. I load så ligger temperaturen på runt 40 grader. Max temperaturen uppnått är 44 grader.

Testerna är gjorda med hjälp av RealTemp och Prime95 med rumstemperaturen 20 grader, jag litar på att resultaten är korrekta då moderkortet som har en display visar samma temperaturer.

Som sagt är jag mycket nöjd med resultatet. Denna dator ger mig mer kraft än vad jag behöver och jag litar på att den kommer att hålla ett bra tag. Priset för denna maskin var lite över 10.000 kronor. Jag tvekar på att detta är ett bygge du ska satsa på om du endast söker prestation, men om du älskar kvalité och vill ha bra kylning utan att syssla med vattensystem, så rekommenderar jag dig Silverstone FT02 i kombo med en Corsair H50.