3.3
27 röster
Skapat
2010-06-20
Senast ändrat
2010-06-20
Visningar
6 829

efter att ha sett ett gäng gravyrer på denna sida tyckte jag att de flesta visade på samma "svaghet" om man nu ska kalla det så. Belysning av gravyren görs oftast från ett håll och själva motivet påverkas ganska tydligt av detta i de flesta fall.

Tanken med min gravyr var då att få en jämn och fin ljusbild över hela motivet. Detta blev i slutändan lite av en beställningsvara då en av mina vänner har både tillgång till cnc-fräs och kretskorts tillverkning.

Motivet graverades in i en 20x20cm plexiglas platta. Motiv texten "Antec - Belive it" valdes pga. chassit som är ett Antec sonata II. Dioderna och tillhörande motstånd (beräknade för 12V) fästes på kretskort som gjorts för att passa till plexiglasets sidor. Då dioderna sticker ut lite från kretskortet borrades grunda hål i sidan på plexiglaset. Fyra kretskort gjordes @ 4 dioder (ett kretskort per sida).

Resultatet blev bättre än väntat med en riktigt snygg gravyr och ljussättning. Jag är mer än nöjd!

Gravyr. Bild med blixt

Som synes så syns gravyren hur bra som helst i väldigt ljusa miljöer.

Gravyr utan rumsbelysning

gravyren blir extra snygg i mörker.

Gravyr utan rumsbelysning

Insatt i Chassit

Det ända som saknas är en snygg kantlist. Kanten är lite ojämn och ful nu.

Insatt i Chassit. med blixt.

Som synes är kanten ganska grov nu. Men detta kommer inte synas efter att jag satt på en svart kantlist. Ska bara hitta en först. Det avkapade klistermärket ska såklart också bort.