3.8
47 röster
Skapat
2010-07-19
Senast ändrat
2010-12-29
Visningar
15 343

Tjena, jag och bror min fick för oss att bygga egen vattenkylning. Vi köper alltså inga färdiga block utan de görs själv. Radiator pump och tank kommer att vara andra lösningar än färdiga för dator. Kommer troligen att använda en akvariepump och någon form av kylare (Radiator), tanken kan vara nästan vad som helst. Vi får se hur det kommer sluta, det är inte meningen att det ska vara snyggt utan endast se före och efter skillnader och jämföra det med andra system med riktig vattenkylning.

Just nu som det se ut så har vi inte kommit så långt, och jag vet inte hur det kommer att bli med uppdateringar, eftersom att vi inte har alla delar ännu. Tex pump och kylare osv. Har börjat med blocken iaf, och det ser faktiskt bra ut, har börjat slipat en av dom för att få den lite mer plan. Vet inte riktigt mer vad jag ska säga, har ni frågor så kommentera gärna.

/Nicke

Blocken.

Här är alltså blocken, som ni ser så är dom såklart delade. Men inga spår är frästa i dom eller hur? Simpel lösning på det, en o-ring kommer att hamna mellan dom och sedan skruvar jag ihop dom så att o-ringen kläms mellan dom..

Fler bilder på blocken.

Bilder på nipplarna och blocken, samt o-ringen.

Här kan man se hålen från nipplarna på baksidan av blocket där vattnet kommer in och ut.

en liten snabb titt på hur det kommer se ut när det är ihop satt.

SLEEVE!!! öhh nä. Detta är slangarna jag kommer att använda mig utav, många kanske tror att dom är för smala, bara för att dom inte sett något annat än standarden som faktiskt är onödigt tjocka.

slangarna fast låsta i nipplarna. Sitter som berg!

Innan jag slipade undersidan av blocket som kommer att hamna mot cpu:n

Slipad, tänkte lämna lite utrymme för kylpasta också.

Ganska rakt

Ska försöka lägga på ett kol och se ifall jag kan få tag på lite delar innan nästa vecka är sluit, så det kan bli någon form av uppdatering. Kanske tar och bygger en tank. Får se vad som händer. Håll utkik!!

En gammal dell dator ska få användas då jag tyvärr inte har nått annat att testa på. Men det borde väl funka.

På plats för att de hur det ska se ut, fästen skall byggas nån dag framöver nu.

Nordbryggan tog jag bort kylflänsen på och satt dit ett block på också.

Blocket på nordbryggan är fastlåst. Är fästena klar till CPU:n u morgon så ska den provas.

Var iväg och köpte den här idag, får hoppas att den gör det den ska

12 volt.

skruvade ihop blocken förut, hällde även i lite vatten och kollade så att det inte läckte. Visst det kan ju ta ett tag om det skulle vara otroligt små springor men so far so good.

tight

Grejjerna på bordet redo för sin test runda.

Pumpen från biltema.

Blocken

Fick ta in batteri laddare till projektet eftersom omvandlaren var stendöd.

Ett gott tecken var att vattnet pumpade igenom som det ska iaf

Här är tanken till systemet, bror gjorde den på jobbet åt mig.

Allt på plats och redo för sin första uppstart

Wihoo. Datorn bootar fint och inga läckage hittils.

Eftersom datorn just nu inte har någon hårddisk så gick den inte att kolla tempen i bios, och eftersom moderkortet totalt suger så gick det inte att kolla där heller. Efter en stund i bios så lade jag fingrarna på kylblocket och märkte att det var kokhett

Tydligen så var slangarna fel kopplade och vattnet cirkulerade inte. Efter ett vågat försök att byta plats på slangarna på pumpen så gick allt till sig, blocket var iskallt även efter ca 8min.

Ska bara kasta in en hdd nu och formatera den sedan ska ni få temps... Om jag också lyckas lista ut nått bra sätt att klocka den på så kommer den klockas tills den är död

Håll utkik. I morgon är allt klart!

Humm...

Fick precis igång datorn och laddade ner alla möjliga temp program och hoppades på bra resultat. Men tyvärr så visar programen inga temps, vad kan vara orsaken till detta? Får spåna vidare och se om jag kan lyckas lösa detta på nått vis. Alla moderkort har väl inbygda "termometrar"?

*EDIT: Jag ska försöka kirra fram lite nya grejer så fort som möjligt, helst nått som fungerar med windows 7 som är skönare att arbeta med. Får se hur det blir, men ni ska få temps iaf.

Fick tag i ett gammalt as här om dagen och tänkte prova på den och se ifall det gick nå bättre. Som ni ser så är det en väldigt gammal athlon som jag redan hunnit kasta pasta på.

Gjorde världens tattar modd för att få dit blocket. Men det sitter som berg och det är väl det som räknas antar jag.

Jesus....

Startade allt och hade till en början problem då vattnet inte cirkulerade som det skulle, men efter lite humm så fick jag till det också.

Ja, samma visa här. Tempsen vill av nån anledning inte visas i windows, bara i bios. och jag kan ju säga att det inte är mycket att hurra över, då den ligger på 39 grader i bios... Värt att notera är väl då kanske att jag inte fixat fram en typ av radiator ännu. Men just nu vill jag bara ha en dator som visar temps som den ska. Blir väl till att inhandla nått externt och sen fixa en radiator så det blir klart nån gång.

Fick tag i en kylare från en kompis jobb idag, ger er en liten glimt av den nu. Har bestämt mig för att försöka avsluta denna logg lite tidigt och tänker därför inte hålla på att försöka med några gamla burkar längre utan jag kommer köra kylningen på min egen även om det innebär vissa risker. Vill helst bara få till detta så loggen blir klar.

Ska försöka få klart detta så fort som möjligt även om loggen i stort sätt är död Håll ut!

Den kan nog behövas blåsas ren, ska sätta dit två 140mm fläktar då dom verkar passa bra på kylaren