4.0
56 röster
Skapat
2010-08-07
Senast ändrat
2010-08-26
Visningar
9 929

Hallå i galleriet.

Såg en annons här på marknaden om ett Dell XPS 710 som skänktes bort, gisses blev jag lycklig, har tyckt dessa chassin varit otroligt läckra för några år sedan.
Och nu är planen enkel, BTX>ATX.

Första jag gjorde var att googla lite på den här typen av mod i hoppet av att man kanske vore den första att posta ett galleri på nätet om det, men icke en brittrackare på xtremesystems hade hunnit före.
Men kanske man får vara först på sweclockers om inte annat =).

Med chassit hemkommet så började jag fundera på moderkortsplåt, istället för att beställa en helt ny tänkte jag testa mig fram först med ett gammal ATX chassi jag hade på övervåning, borrade lite nitar och började sakta dremla fram något som funkade.

Loggen kommer uppdateras så gott det går, och om tjejen kommer hem från semestern med kameran utlovas även bra bilder. Skäms nästan att lägga upp dessa.

Hårdvara fick bli vad jag hittade:

Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.6 ghz
Scythe Mugen 2 Rev.B
Tagan Dual Engine 620W
WD Caviar Black 500GB sata-II
4Gb Corsair DDR2 800Mhz
Zotac GTX465
Asus P5Q SE
120mm Scythe Slip Stream
100mm Scythe Slim

En vacker sak.

Aggressivt framåtlutad, och vilken rejäl aluminiumplåt.

Hämtades lite fort ur ett gammalt projekt som inte blev något av, borrade popnitar i 5 minuter sen föll det isär utan protest.

Hmm, kan behövas en del kapande för att få detta att passa, men att använda min dremel känns som terapi.

ATX var det jag sökte, designad för Pentium 4 fick jag på köpet.

Dell använda sig av speciella 12 pins kontakter för av/på och alla leds, mätinstrument och lite ström ska nog lösa detta. Vad jag förstår har frontens led möjlighet att lysa i 7 olika färger. Funderar på en potentiometer på baksidan av chassit för att styra leds.

tog nog 9 timmar, och c.a 35 kapskivor. Jag var dock väldigt försiktig ville hellre slipa bort lite i taget så jag inte råkade ta för mycket. Sen fick moderkortsplåten sig några lager mattsvart färg.

Passformen gick bra, nyckeln var att mäta, såga lite, slipa lite och göra om denna process tills den satt perfekt.

Avslutningsbild för dag ett, ska imorgon tillverka "puckar" för undersidan av moderkortet som sedan ska limmas i chassit. Det vi ser på bilden kommer hållas på plats av plastgallret som skruvas igenom både chassi och moderkortsplåt.

Dag två.

Denna bit kommer från originalfästning för moderkortet efter lite mätning kom jag fram till att den högra delen var precis 8mm som jag behövde för stöd till moderkortet.

Sågade ut två bitar som jag började slipa lite

På plats i chassit, ska limmas.

medans limmet torkade undersökte jag fläkthålet lite mer, trodde givetvis det var för 120mm fläktar men ack så fel jag hade.
Det visar sig att ena hålen är för 100mm och dom andra för en plastadapter som ger 120mm uttag.

borrade hål genom chassit och nu fungerar det för en 100mm fläkt =).

Baksidan måste öppnas upp lite.

Rensat.

Snabbt och enkelt, tycker inte det behövs en massa trams på baksidan.

Återigen grått mot svart, kanske att jag lackar om den.

Nu sitter det som det ska.

Allt på plats, ska bli kul att se temperaturer med processorn i botten senare, om jag då kör luftkylning och inte vatten.

Nu går jobbet över till lysdioder, har även svårt att välja hårdvara.. Tycker den här burken kräver något lite mer exklusivt än ett uppgraderingspaket från komplett.

räknar med att ta bort en hel del, och måste säga att hagmans mattsvarta känns väldigt grå när man använder blixt eller får fel ljus. Dock är den svartare när man tittar med blotta ögat.

Leds börjar ta sig.

Har kopplat alla färger till individuella potentiometrar, på så vis får jag alla färger och kan välja att dimma dom om jag känner för det. Ska nu bygga en frontpanel för pottorna och sätta det i en 3.5" slot.

Röd

Blå

Grön

Ljusblå

Vit

Gul

Lila

Snart kommer det mer bilder

Färdig

Tjock fint aluminium.

Första bilderna iaf, kommer med mer bilder, galleri samt mer bilder på modifikationer !