2.9
24 röster
Skapat
2010-08-14
Senast ändrat
2010-08-14
Visningar
9 260

Tjena!

Har nu under sommaren valt att bygga en högtalare. Började efter inspiration från: http://www.sweclockers.com/galleri/5395-strand-och-festivalst... så tack så mycket Daud!!

Från början var tanken att bygga en liten portabel sak att ha på stranden. Resultatet blev istället en 1.5 meter hög fest högtalare på 1000W.

Jag ber om ursäkt för dålig bildkvalitet på många av bilderna, och för att det är lite glapp i byggloggen, hade inte tillgång till kamera under hela processen.

Feedback på slutprodukten uppskattas

Jag vill även passa på att fråga om någon där ute är intresserad av högtalare i denna kaliber, eller annan, då jag och en vän vill starta ett företag om custombygger högtalare. Det vore kul att få veta hur marknaden ser ut!

Så tack på förhand och hoppas ni gillar det!

Enjoy

Tidigt stadie av bygget

Här i början testade jag med ett startbatteri jag hittade i källaren. Trots den knappa strömmen på 7.2 ampere klarade den att driva 4st 140W i drygt ett par timmar. (detta var utan baslådan)

Ovan fram vid tidigt bygge

Framsidan vid tidigt bygge

Börjar bli klar

Här har jag klätt högtalaren med filt från MDS
Jag testar här med ett motorcykel batteri på ca 15ampere. De tog som väntat upp speltiden till dryga 4 timmar.

ovansidan med slutsteg och on/off switch

Insidan

Ja gjorde baksidan löstagbar ifall något skulle gå fel. så här ser det ut innanför. Har klätt insidan med Fiber-x filt från MDS på en av dem, sen hittade jag exakt samma sak på panduro hobby för en tredjedel av priset. 180kr/m2 vs 69kr

En av lådorna

För er som undrar så JA utrymmet är lite för stort för dessa högtalare. Undefär 48 dm3. Så ja ska senare sätta in polysteren plast (typ frigolit) för att minska utrymmet.

Den löstagbara baksidan

Kabeldragning

Bas högtalaren

Tyvär har jag inga bilder på hur bygget av denna gick till, men jag kan berätta att jag använde samma princip som i den andra förutom att dessa inte har eget utrymme utan sitter i samma.

Bassport

lyckades tima blixten med andra handen så de blev rätt ballt

Nos

Hittade ett emblem som fik sitta i mitten

RCA kopplingen

Framsidan av slutsteg 1

Baksidan med cover

Kabeldragning

här kommer högtalar kabeln upp

gjorde en liten tröskel som de kommer upp ur

On/Off switch

Slutsteg 2

MDS Torqe

Övre delen

Lite estet bilder

Estet

Första bass test med en tallrik vatten på högtalaren xD

Färiga produkten

Såhär ser slutprudukten ut. Till höger i bild skymtas även batteriet jag nu använder, 110 ampers lastbilsbatteri. Kan spela på nästan full effekt i mer än 10h

A captain knows...

...size DOES matter!

Cred till Simp som posar!