4.3
99 röster
Skapat
2010-09-15
Senast ändrat
2010-09-17
Visningar
16 817

Fortsättning av "Dator i trä - Del 1( http://www.sweclockers.com/galleri/5981-dator-i-tra-del-1 )". I detta album visas de sista momenten i bygget samt några slutliga bilder på datorn. Fler bilder kommer nog att dyka upp här då datorn inte är till 100% klar.

Alla bilder är tagna med en Nokia n95. Anledningen till det är för att den var liten och alltid i närheten. Hoppas att det inte är något större fel på bilderna.
Om det är något i byggprocessen som saknas så fråga, tog totalt 260 bilder under byggets gång men bara 120 av dem ligger här på sidan.

Lyckades filma själva öppningen av DVD-luckan, tänkte att det kunde vara kul att se Ni hittar filmen här (http://www.youtube.com/watch?v=4YX5vWFOOyY).

Montering av gummi över nätagget.

Ytterligare en bild på gummit.

Gummit monterar samt lite isolering på plats bland annat i taket.

Baksidan med moderkort monterat.

En bild på det passiva grafikkortet. Hd3870. En gång i tiden spelade jag mycket nya spel men numera är det cs 1.6 som spelas. Grafikkortet duger fortfarande för nya spel om än inte på högsta inställningarna.

Jahopp, nästa ändring då. Istället för att ha egna fästanordningar för distanserna så valde jag att ta moderkortsplåten från ett annat chassie. Bara att plocka fram dremeln och börja såga.. Tyvär har jag inga bilder hur det blev med plåten monterad men det blev iaf bättre än tidigare.

Dvd:n monterad. För att få dvd:n att fungera med knappen och lysdioden så var jag tvungen att löda lite nya sladdar inuti dvd:n.

Bild på datorn med dvd-luckan öppen. Dock är inte den delen helt klar då fjädrar som stänger luckan ska monteras.

Då biten som delar moderkortet i två delar låg emot grafikkortet så fick jag plocka fram slipen. Dock tog jag betydligt mer än nödvändigt men det ökar bara luftcirkulationen runt kortet.

En bild med den slipade biten monterad.

Sidoplattorna målade. Den sida som är målad ska vara vänd in mot chassit. Även detta grundmålat.

Då var vi på moment ”klä dator”. Jag var på coop i början av bygget och köpte en dekorplast med Ek-mönster. Man kan ana att framsidan också har blivit klarlackat efter ungefär 6 lager vit färg.

Här fick jag faktisk hjälp av en kompis då detta moment är lite för pilligt att göra själv. Det tog ungefär 2 timmar att få allt precis som det skulle vara. Luftbubblorna som syns på datorns ovansida försvinner när limmet börjar fästa (konstigt men så var det).

Bild på datorn med dekoren på. För att få bort sidoplattorna använde jag mig utav ett rakblad och tålamod.

Baksidan färdig. Det lilla hål som sitter vid det nedre fläktgallret är till för att skjuta ut sidoluckan. På andra sidan så gäller samma princip fast då igenom kabelsamlarspringan.

Hjul monterade på undersidan av datorn.

Insidan av datorn helt färdig. Isoleringens kanter målade med svart färg. Syns inte lika tydligt i verkligheten att det är olika nyanser..

Grafikkort samt ljudkort monterat.

Då fattas det bara en sak..

..Hårddiskar!

Då var dator färdig. Lite småsaker som ska fixas som att införskaffa en ny fläkt som ska sitta vid grafikkortet mm. Inga stora saker iaf.
Här är en liten filmsnutt som visar hur DVD-luckan fungerar också, (http://www.youtube.com/watch?v=4YX5vWFOOyY) enjoy.

Datorn installerad och klar.

Datorn från sidan. Här ser man hur skarven blev där luckan öppnas.

Här ser man att datorn står på hjul. De är placerade så att de inte ska synas så mycket men datorn måste ju självklart vara stabil. Jag ville att den skulle se lite svävande ut där den står idag.