Nya spelburken, cleant 800D bygge!

3.4
46 röster
Skapat
2010-09-23
Senast ändrat
2010-09-23
Visningar
7 662

Byggde ihop en ny dator (dah!), tänkte det kunde vara kul att ladda upp lite bilder och text om det här på swec ifall någon är intresserad!

Målet var stilrent, så lite "discolåda" och kabelhärva som möjligt!

Prestanda/komponenter som följer:
CPU: Core i7 950 @ stock 3,06GHz (ska klockas längre fram, hehe!)
Minne: 6GB OCZ DDR3 PC16000/2000MHz Gold
Grafik: Asus Geforce GTX 480 1536MB
CPU-kyl: Cooler Master V6GT
Mobo: Asrock X58 Extreme III
Nätagg: Cooler Master M1000 1000w
Chassi: Corsair Obsidian 800D
HDD: 2x1TB, 1x500GB. Totalt 2,5TB

Kringutrustning (som jag hade sedan tidigare datorn):
Mus: Razer Imperator
Tangentbord: Razer Lycosa
Musmatta: Razer Goliathus Control - Fragged Edition
Skärm: Samsung 24" SM 245B 1920x1200px

Kommer uppdatera med bilder längre fram på hur det blev när den står på plats i datorhörnan, igång osv! Måste bara städa upp lite först, ser för jävligt ut som det står nu!!
Kommer även uppdatera med bilder när bygget fortsätter, är inte nöjd riktigt som det är nu. Det ska in ytterligare ett GTX 480 för SLi, 6GB ram till för att få 12GB totalt och en SSD-disk modell snabb! Även ljudkort, Asus Xonar Essence STX kommer att hitta ner tids nog!!

Lite andra planer också, på lite speciella grejer. Ska bland annat ha en specialtillverkad graverad skiva i borstat stål på lådan någonstans, och även en eventuell plexi-gravyr är halvt planerad. Sen funderar jag på att fixa riktigt kraftiga VITA dioder till insidan, typ xenon-belysning. Givetvis av och på-knapp till den isf, nån discolåda ville jag ju inte ha. Men kul att kunna tända om man vill visa upp grejerna på något LAN eller något

Så, om detta intresserar er, njut av följande bilder jag tagit med en gammal Nikon-kamera från typ 2005, men det får väl duga!

Fick paket!

Det kom finfina paket från Inet och Komplett, snabb leverans från dom båda i vanlig ordning! Vad kan dom innehålla mån tro?

Komponenter!

Jo, en massa datorkomponenter förstås! (Bjuder även på bilden på mitt kök och min gamla HP skrivare från 2001!)

Moderkortet

Asrock X58 Extreme III

Chansade lite och tog ett billigare "värstingkort", vilket var ett bra val för det fungerar klockrent. Hade lite bekymmer dock när jag provmonterade CPU-kyl, kommer på en bild längre fram!

Processor

Core i7 950 @ 3,06GHz

Processorn var ett självklart val, hade funderat på i7 930 egentligen, men precis innan jag skulle beställa så kom prissänkningen på 950n, då var det ju inget att orda om med 300:- mellanskillnad!

Processorkylning

Cooler Master V6GT

Har för vana att aldrig någonsin använda stock-kylningen till processorer, och min vana trogen så blev det något mer exotiskt! Tänkte först Noctua, men efter att ha läst runt lite på forum osv så vågade jag mig på att chansa på den här! Gillar dessutom designen

Ramminne

OCZ 3x2GB PC16000/2000MHz Gold Kit

Blev OCZ denna gången, har nog provat dom alla nu, haft Hyper X, Dominator och XMS innan, tycker dom funkar precis lika bra allihop! Säkert någon som vet skillnader och grejer, men SÅ avancerad användare är jag inte!

Grafikkort

Asus GeForce GTX 480

Grafikkortet alltså.. Vad ska man säga? Det är ALLTID det roligaste om man frågar mig, och detta var inget undantag!

HDD+DVD-rom

Hitachi Deskstar 1TB + Sony Nec Optaric DVD-brännare

Detta är bara kringutrustning enligt mig, bara det fungerar är jag nöjd

Då var det dags att börja packa upp!

Kartongen inuti kartongen som innehöll ett GTX 480! Stilren kartong, passar mig bra! Svart strukturerad papp med guldtext, fint ska det vara!

Ett GTX 480!

Trevligt och säkert inplastat och liggande i formskuret skumgummi (?) i vanlig ordning!

Kolfiberimitation, typ?

Ser ut som.. ett grafikkort. Men istället för den vanliga tråkiga blanksvarta plasten eller en massa fula klistermärken så var faktiskt kolfiberfilmen dom använt rätt snygg!

Uppackat budget-Asus mobo!

Ser rätt så seriöst ut ändå, kvalitetskänslan var faktiskt mycket hög måste jag säga, och kändes solitt med de stora kylflänsarna! SLi-stöd och 6 minnesplatser var kriterierna för moderkortet!

Zoooooom zoom zoom!

Närmre bild på moderkortet. Antar att det var kylflänsarna jag försökte fotografera!

Oj, den var större än väntat?

Förstod nog att CPU-kylaren skulle vara stor, men detta var kanske lite att ta i? Nu till problemet med moderkortet, kylflänsarna var så höga att kylaren inte riktigt passade direkt.. Så hur trist det än kändes med helt nya grejer så blev jag tvungen att montera av moderkortskylningen, tälja lite på CPU-kylaren, sätta dit den först och sen montera tillbaka moderkortskylningen igen för att få dit allt!

Liten heads up alltså om någon tänkt köra på liknande setup!

Men blev super till sist ju ;D så jag klagar inte!

Chassi

Corsair Obsidian 800D

Mitt drömchassi, underbart att äntligen få bygga en egen dator i ett! Nu var det i alla fall dags att ta fram det, ska börja montera dit innehåll!

Montering!

Moderkort, minnen, GPU, CPU+CPU-kyl på plats! Nu är det på G, vi närmar oss!

Smidig lösning!

Extremt smidig lösning för upp till fyra hårddiskar i 800D, färdiga "kontrollerkort" för SATA-diskar, som bara skjuts in i små lådor i fronten. Minskar kabelhärvor och smidigt som attan om man skulle behöva byta nån disk nån gång!

Kabeldragning!

Nu har även nätagget hittat in i burken, ett Cooler Master Silent Pro M1000 1000W modulärt! Riktigt prisvärt grymt nätagg med platta kablar, schyst för pengarna!

Kabeldragning då, "så lite som möjligt ska synas och störa luftflödet" är min filosofi, blev rätt nöjd med det där!

Härvan

Desto värre ser det ut på baksidan, i vanlig ordning! Fruktansvärt skön låda att bygga i, kabelhål ÖVERALLT, så allt går att dra helt optimalt! Gott om plats, och inga vassa hörn eller liknande alls. Men så ska det väl vara i prisklassen det ligger i ändå

Det färdiga resultatet!

Framifrån

Låter bilderna tala för sig själva i övrigt!

Det färdiga resultatet!

Genom fönstret!

Låter bilderna tala för sig själva i övrigt!

Det färdiga resultatet!

Genom fönstret åt andra hållet!

Ja, det var vad jag hade att bjuda på, kommer som jag sa i beskrivningen uppdatera med fler bilder med tiden när nya prylar kommer och när den står på plats i datorhörnan!

Tack för att du/ni tittade, kommentera gärna både positivt och negativt! Var rädda om er, och sist; "keep the nerdiness"

Det färdiga resultatet!

Bakifrån!

Låter bilderna tala för sig själva i övrigt!

Visningsbild

nvm