3.5
45 röster
Skapat
2010-09-28
Senast ändrat
2010-10-07
Visningar
6 662

Hej! Senaste veckan har jag gjort mitt första riktiga moddningsprojekt. Jag har jobbat med ett Fujitsu simens Silverline chassi som nu blivit ett Blackline chassi. Från början var det tänkt att temat skulle vara rött/svart men när jag insåg att de flesta har det tog jag svart/grönt istället.

Chassit är ju rätt gammalt (Runt 2001?) så nätagget var självklart i toppen av lådan. Så jag tänkte "Okej, går att leva med." Men när jag plockade isär chassit för lackning kunde man enkelt ta bort moderkortsplåten med 4 skruvar. Så jag tänkte att jag vänder på den. Men då kunde man inte sätta på chassi sidan för att man använder skruvar som kopplas till distanser och de blev felvända så jag skrota den idéen. När jag lackade det sista stod chassit upp och ner. Då fick jag en sjuk idé. Att helt enkelt vända chassit uppochbner. Plusen då var att nätagget blev i botten, CD läsaren blev i botten, SNYGGARE (imo), och sen kom chassi sidan som jag satte in plexit på in på andra sidan så att jag ser in i min lilla dator.
Anledningen till att jag ville ha CD läsaren i botten var att jag har datorn på bordet så slipper man sträcka sig. (Lat datornörd).

Fördelarna med chassit är att:
1. Tystare!
2. Snyggare!
3. Mindre!

Sen finns det ju nackdelar. Men med tanke på att min hårdvara inte är super hardcore så gör det inte så mycket. Och det var egentligen bara att processorn blev 4c varmare.
Kabeldragningen blev heller inte lika bra men för att inte ha några kabeldragningshål är den faktiskt super awesome!

Hårdvara:
AMD Athlon II Quad Core @ 3.5 ghz
XFX HD Radeon 5770 1 gb
Silver Power 500w
MSI 770-C45 AM3
Hitachi 500 GB 7200 rpm
Corsair Value DDR3 4gb
Windows 7 home 64 bit
Noctua NH-U9B SE2

Det som ska läggas till är att:
1. Handmåla grafikkorts kylaren med gröna detaljer.
2. Köpa sleave.
3. Fixa fötter.

Helhet..

Så här ser sidan då ut. Kabeldragningen var svårt att få till men enligt mig är det godkänt med tanke på att det inte finns några hål för kabeldragning.

From the sky..

Så här ser det ut uppifrån iallfall. Fractal designs 120mm fläkten sitter bra där. Det var tänkt att det skulle vara en till fläkt men moderkortet kom i vägen så sågade fläkten i två delar men då var bladen inne i moderkortet så det var inte så kul. Så för tillfället har jag ingenting där men man ser ner på grafikkortskylaren så det blev rätt bra ändå.

Baksida.

Borde lacka CD-läsaren svart faktiskt..

På plats.

Där står dem. Är bra med fläktkontrollers kan jag säga men måste dra åt skruvarna hårdare för den vibrerar lite. Antagligen för den sitter i hdd buren.

Datorhörnan? Ohja.

Kör Dual-screen med en benq 24" och en Philips 19". Funkar bra. Dock lite tråkigt att Philips skärmen är mörkare än benq skärmen. "/
Kringutrustning:
Mionix headset
A4 tech X7 v.01 mus
Saitek Eclipse v.01

Nightshot? Skam..

Fick inget bra fokus här. Så tog så bäst jag kunde.

Ett till försök.

Man ska alltid försöka, här kom fokuset nånstans på musen/tangentbordet.

Galleribild.

Galleribild.

Bilder tagna med Pentax K7 18-55mm vidvinkel objektiv.
Thanks for checking out.

Front

Fronten blev stilren och tom. As i like it.

Fronten.

Där kom en bild på fronten också.

Sleave.

Moar sleave to da people! Blir att sätta in gröna varannan senare. Blir en uppdate då med!