The Red One

Hejsan!

Ända sen jag började skruva och modda med datorer så har jag alltid viljat bygga chassin helt från grunden. Och nu när jag går sista året på EL-programmet så har vi ju Projektarbete som en kurs, så då tänkte jag utnyttja den skoltiden till att bygga datorchassin, eftersom de finns mycket bra möjligheter att göra de på skolan med alla verktyg osv.

Idéen kom jag på utifrån något jag såg för några år sen när jag kollade runt här i galleriet att någon byggt ett chassi av en drickaback, jag är själv förälskad i Coca-Cola så jag ville testa de själv. Så här kommer jag lägga upp bilder på hur de går med bygget.

Drickabacken jag använder mig av är inte den vanliga man brukar se utan de är en för dom gamla Coca-Cola flaskorna. Så den är lite större och har Coca-Cola loggan på sidan. Lite snyggare enligt mig (om man nu kan benämna en drickaback som snygg).

Komponenterna som sitter i datorn är bara gamla grejer, men eftersom de bara är chassit jag är ute efter att bygga med så spelar de inte sådan stor roll.

MOBO: Asus M2N68-AM PLUS
CPU: AMD Athlon2 X2 245 @ 3150MHz
GPU: PowerColor Radeon HD4650 SCS3 512MB @ 750/550
RAM: 4gb Corsair DDR2
HDD: 250gb IDE
PSU: Corsair 400W

Jag vill tacka ZeVeNFInGeR till inspirationen från hans drickabacksdator.

Hoppas ni gillar det!

Med vänliga hälsningar,
Johan Nyman