3.2
46 röster
Skapat
2011-01-23
Senast ändrat
2011-01-23
Visningar
4 783

Hej.

Jag ville köpa en Boxee box, men den fanns inte att köpa. Då tänkte jag att man skulle ju kunna bygga sig en egen dator. Och då skulle jag kunna skräddarsy den så att jag får en kraftfullare datorn än Boxee box, men fortfarande en hyfsat liten dator. Jag bestämde mig att materialet för bygget fick bli furu.

Datordelarna

Här har vi dator delarna.
H55-ITX moderkort (för 1156 socketen)
Intel i3 940 (går att klocka som faen)
Corsair 2x2GB RAM (1600MHz)
Två 140mm Slipstream fläktar
En 92mm fläkt
Två terrabyte Samsung hårddisk
CX 430W nätaggregat

H55-ITX-WiFi

Här har vi det lilla moderkortet som stödjer 1156 socketen. Den har WiFi som gör att jag enkelt kan använda mig utav internet utan att använda en skitlång kabel tvärs över huset. En liten rolig grej jag vet om Wifi är att just "förkortningen" WiFi egentligen inte står för något! En av killarna bakom WiFi ,Phil Belanger, har nämligen bekräftat att WiFi bara är en ordlek på Hi-fi. Haha

H55 närbild

H55 har stöd för två RAM-minnen och ett grafikkort (eller vad man nu vill stoppa i pci 16x). Den har stöd för i3s inbyggda grafikkrets och därför har den således en HDMI utgång som jag kan använda för bild.

Nu sågas det

Nu har jag varit och köpt furu på Bauhaus, så nu är det bara att ta måtten och såga lite.

Några sidor till Wooden Boxee

Nu har jag sågat till några sidor och i en sida har jag sågat till:
Fläkthål
I/O hål
Grafikkorts hål
Startknapps hål

Långsidan med fläktplats

Här har vi ena långsidan med plats för en fläkt. Som ni kan se syns blyerts sträck som blivit kvar efter jag tagit noggranna mått och sågat. Men det ska fixas till med en finputtsning.

Snabbt test av plexiglaset

Jag ställde ihop sidorna och la in nätagget för att se om jag hade räknat rätt på alla måtten. Och det hade jag också

Bottnen

Här är bottenplattan för hela Boxen. Som ni kan se har jag satt dit distanserna. Och den avlånga och lite smala träklossen till höger är till för att hålla nätaggregatet på plats.

Lack

Nu ska jag använda mig utav matt lack från Bauhaus. Och den är helt enkelt till för att skydda träet mot kaffe, läsk och öl. För som ni vet suger träet åt sig vätska och just därför är lacken livsviktig!

Min hjälpreda

Hon var nyfiken på vad jag gjorde, så hon fick hjälpa mig med att bita ut några delar ur datorn

Sidoplatta

Här ska nätaggregatet sitta och suga in luft.

Finputtsning

Här slipar jag till ytan på träet så att blyertssträck och annat skit försvinner.

Plexiglas

Jag hämtade precis plexiglasskivan från Aros Glas.

6950!

Jag tänkte först bara köra på intel i3 inbyggda grafikkrets, men när jag läste på sweclockers att man kunde låsa upp 6950 till ett 6970 så var jag tvungen att köpa detta prisvärda kort till Wooden Boxee!

6950 upplåsning

Som ni ser lyckades upplåsningen och jag är riktigt glad =D

Taket

Nu håller jag på och fixa taket till lådan. Jag tänkte sätta dit gångjärn så att jag kan öppna lådan när behöver byta ut någon del.

Värdefulla verktyg

Utan min borrmaskin och mitt skjutmått hade jag inte kunna bygga Wooden Boxee. Så därför förtjänar mina trogna verktyg en egen bild i detta galleri.

Gångjärn och skjutlås

Eftersom jag ska ha en lucka med gångjärn så måste jag också kunna säkra luckan med ett lås, därför fick det bli ett skjutlås från Bauhaus.

Startknapp

Nu har jag lött ihop en startknapp och håller på att montera den i sidoplattan.

Wooden Boxee

Nu är allt färdig i ihop monterat. Jag är jävlig nöjd med min Wooden Boxee och det var jätteroligt att bygga den. Hoppas ni hade det skojj att titta på dett galleri.

Hårddisken

Här ser ni hårddisken monterade på fyra st fötter av aluminium som jag själv sågat till. Visst, fötterna är repiga och lite fula. Men jag hittade faktiskt aluminiumet i en gammal extern hårddisk som jag plockade isär. Jag bockade och borrade hål för gummiplopparna, och vipps så hade jag ett skitgrymmt Hdd ställ.

Hårddiskarna

Jag kom på att den gröna hårddisken från Samsung var lite långsam som systemdisk i Wooden Boxee. Så därför kopplade jag in den i min stationära dator och klonade över den till en Spinpoint F3 1TB som jag nu kommer använda som systemdisk i Wooden Boxee.

Ivrig

Jag kunde inte vänta, så jag plockade ihop det jag hade tillverkat hittills och test körde datorn.

Kloning och test tar lång tid

Eftersom det drog ut på tiden fick jag läsa lite Illustrerad Vetenskap.

Bild på Wooden Boxee

Bild på Wooden Boxee

Här ser ni baksidan med plexiglas. Jag tänkte kanske stoppa in lite belysning och en Zalman 9900 Max Blue LED. Om jag gör det så blir det grymt snyggt och jag uppdaterar med mer bilder ifall det blir av.

Hoppas ni tycker om det jag har att visa er.

Bild på Wooden Boxee