2.3
17 röster
Skapat
2011-01-29
Senast ändrat
2011-02-05
Visningar
5 204

Efter att ha köpt en ny Canon eos 5d Mark II i slutet av förra året och upptäckt det trevliga med att blandannat kunna filma med HD kvalite så är det dax att uppgradert burken till något lite mer vassare. Tanken är att kunna redigera lite HD film, samt spela lite spel och köra Photoshop.

Så här ser utgångsläget ut:
Chassi: NZXT
Moderkort: Gigabyte GA-P35-DS3
Processor: Intel Core 2 Duo E6550 @ 2.33 GHz
Minnen: 2 st A-Data DDR2 1Gb PC6400
Grafikkort: Leadtek Winfast 512
Hårddisk: Seagate Barracuda 500gb
Nätagg: Corsair 450w

Exakta slut resultatet vet jag inte än, det får upptäckas under tiden bygget håller på..

Är inte speciellt jätte kunnig innom dator området, men gillar att lära mig nya saker och gillar att pilla med prylar, så det ska nog lösa sig på ett eller annat sätt.

Tar gärna emot tips och negativ/positiv kritik om bygget.

Gamla chassit NZXT

Inside

Dock med det nya Grafikkortet Gigabyte HD 5770 1GB
Det va riktigt dålig luft cirkulation i chassit, och ingen direkt plats för mer fläktar. Gillar inte sättet att docka h-diskarna heller, vill kunna docka dom på kortsidan.

Nytt Chassi!!!

Fick bli ett från Cooler Master (690 II Advance). I och med att jag kommer ha datorn i ett skåp (ventilations modifierat) så va detta chassit det som passa bäst storleksmässigt. Vill även kunna sätta in lite mer fläktar för att hålla hyffsad låg temp. Tror det finns plats för ca 10 fläktar om man så vill. Bra disk platser också.

Å här blev det..

Liten uppgradering

Börja kolla runt lite på olika komponenter, och det lutar mot en Sandy Bridge processor i5 eller i7 vet jag inte än + något passand moderkort. Men det får bli lite längre fram. Fick där emot bli en liten uppdatering, ny processor kylare (Cooler Master Hyper 212), 2 nya fläktar till insug i botten av lådan och ett utsug i toppen, lite kylpasta remover och lite mer minne. Även börjat läsa lite om clockning här på SC, så tänkte öva lite på det som sitter i innan köp av ny processor moderkort, m.m.

uppg.

Cooler Master Hyper 212
Corsair XMS2 DDR2 2x2 GB

(höll på att bli tokig efter jag knuffat in minnena, fick BSOD var ända gång win 7 skulle dra igång.. Höjde min vDIMM i BIOS med 0.3v så blev det bättre men dock inte helt 100. Någon som vet varför?)

Lite mer prylar..

Efter jag installerade om Win 7 64-bit och uppdaterade det ville inte mitt grafikort (Gigabyte GV HD5770SL 1GB) vara med riktigt. Skärmen låste sig ibland och blev bara en stor grå ruta i ett par sek, sen åter gick det till win igen med ett lite fel meddeland där det stog "Grafikdrivrutinen AMD slutat att fungera men återstälts" Mistänkte att det va dax för ett kraftigare nätagg, men så va det dock inte. Problemet fortsatte, har testat med att flasha om det och installerat dom senaste drivrutinerna från AMD's hemsida men inget hjälper.. Någon som har ett svar på varför det är så?

På bilder:
Corsair TX 750W 80+
140mm fläkt som ska bli insug i botten av chassit
grenkoppling till fläkt

Så här ser det ut..

Men det där grafikkortet åker snart ut genom rutan.. suttit i typ 3 dagar och försökt att läsa mig till felet och testat 1000 olika lösningar min inget hjälper..

Moddat datorskåp..

Lite insugs hål i botten och på sidorna, ska möjligtvis montera in fläktar som driver ut värmen om det skulle bli för varmt..

Uppgradering

MoBo: Asus M4N98TD EVO
Processor: AMD Phenom II X4 965 3,4GHz Black Edition
Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz XMS3
H-Disk: Corsair SSD Force Series 120GB 2.5"

Corsair SSD Force Series 120GB 2.5"

Super nöjd...

Lite tråk jobb..

På plats..

Gigabyte GV-HD 5770 SL

En fläkt till..

Satte på en till fläkt på processorkylaren så det blir push'n'pull effekt.
Kanske lite overkill med 7 fläktar men iom att den ska stå i ett skåp så skadar det inte med lite extra cirkulering

Starta utan problem

På plats..

..i skåpet

Så..

..nu är det bara att sätta igång och filma och redigera. På bilden ser ni också min DSLR-rigg som nästan är helt klar.