3.7
97 röster
Skapat
2011-02-03
Senast ändrat
2011-02-12
Visningar
14 481

Har under ganska lång tid varit sugen på att bygga en lite mindre dator med vattenkylning och hög prestanda. Har nu tillslut sålt mina ATX prylar och bantat mitt Fortress 2 till ett Lian li 354B och införskaffat ett Rampage III Gene kort.

Vattenkylning har köpts in i olika omgångar bla. ett begagnat packet. Nipplarna kommer från sidewinder efter tips ifrån forumet.

Det jag leker med är:

Lian li 354B
Intel i7 930@3.9
Asus Rampage 3 Gene
AMD 5970@ 950/1100
Corsair 3x2GB 1600Mhz
OCZ Vertex 2 120GB
2.5" 7200 rpm 500GB
3x120 fläktar
1x180mm fläkt

Och lopen består av:

Phobya Xtreme 200
EK-CoolStream RAD XT 120
EK-CoolStream RAD XT 240
EK-DCP 2.2 + EK-Reservoir Combo DCP 2.2
EK-Supreme HF - Acetal/Copper
EK-FC5970 Acetal/Coppar
Tygon slang
Bitspower nipplar

Processorn landar på ca 59 °C @3.9Ghz vilket inte känns jättebra men helt tillräckligt. Ingen sensor på grafikkortet rapporterar mer än max 40 °C (V-regulatorerna) efter flera timmar 100% belastning vilket jag tycker känns riktigtbra, kärnorna ligger på ca 38 °C.

Nipplarna är något större än slangens innerdiameter för att skapa en säker koppling utan klämmer.

Det visar sig att av någon anledning att bildtext och beskrivning inte går att lägga in i de första bilderna utan jag drar en snabb resumé här.

1. Chassit har tömts på alla överflödiga delar och flera hål har borrats för att kunna föra genom slangar till de utanpåliggande radiatorerna som tyvärr inte fick plats i chassit.

2. 2x120 radiatorn sitter fast med vinklar i chassits golv samt fastklämd i den övre frontfläkten. Detta fungerade oförväntat bra och det är inga problem alls att hålla chassit upp och ned eller i andra roliga vinklar.

3. Stort hål sågades för toppradiatorn med dremeln, fläkten togs från ett Fortres 2. Givetvis sitter radiatorn fast.

4. Blev minst sagt en speciellare, för att få en bra vinkel mellan nipplarna på den främre radiator och toppradiatorn grävdes ganska många delar.

5. Använder numera filport då jag alltid för ett elände med att fylla lopen ordentligt.

Först här så verkar funktionen för att lägga in text ha hoppat igång igen så i fortsättningen hoppas jag att texten kan vara där den ska.

Pump hållare skapas från ett stycke aluminium. Vore bättre med svart sådan men jag köra på det jag har nu. Kontrasten blev helt okey ändå.

Jag tror inte att det ökade luftmotståndet som fästet skapar kommer att vara ett problem utan ha en ytterst marginell skillnad på temperaturen

Början av hårddisk hållaren samt "gömma-kablar-plåten"

Hål för att fästa hårddiskarna och själva plattan i chassit.

Den kommer att sättas på distanserna så att kablar kan dras under.

Distanserna fick självgänga sig ner genom förborrade hål. De som satt lite för löst limmades med metall lim på baksidan.

Tänkte först avsluta lopen genom pumpens topp, detta ändrades då det blev för ont om plats för att kunna dra slang.

ser man hur hårdiskarna sitter.

Det är är fruktansvärt ont om pats för att få in allt.

Hade problem med att få i ljudkortet samtidigt som grafikkortet. Slutade med att jag sågade av plåten på grafikkortet för att kuna ha ljudkortet direkt under.

en liten speciellare, hade för brotom med att sätta i filporten som nu hellre skulle sitta rakt över pumpen men det blev bra ändå..

trångt!

Riktigt svårt att fotografera innehållet i lådan. Misstänker att jag skulle behöver en bra riktad lampa.

Modekortet köptes begagnat av en kille här på forumet. En månad efter betalningen kom kortet tillslut. Tyvärr så saknades backplaten som skulle funnits med enligt beskrivningen. Härde av mig till killen som sa att han hittade den hemma. Efter det bröts kontakten och han svarar inte överhuvud taget. Sista gången jag köper ett modekort i andrahand.

Mycket trångt med kablarna.

Mycket slang på liten plats.

Kablarna blir minst sagt långa i en låda av den här storleken. Funderade på att "crimpa" om alla kablar men det blev för dyrt.

kan rekommendera att inte köpa vatten som påstås vara gjort för just datorer, åtminstone inte något som är färgat då enligt min erfarenhet det sätter igen block och slangar väldigt fort.