Minigalleri: HTPC med AMD Fusion

4.0
62 röster
Skapat
2011-02-04
Senast ändrat
2017-10-18
Visningar
12 442

"Prylbög" som man är kunde jag inte hålla mig, utan var tvungen att försöka bygga ihop något HTPC-linande med nya AMD Fusion. Moderkortet lånade jag från SweClockers recension, fungerar det bra lär jag köpa ett eget så snart de kommer i lager och skicka in min Nvidia Ion-maskin till sovrummet. Omväxling förnöjer!

Moderkort: Asus E35M1-I Deluxe
Chassi: Morex T3500 80W
Minne: 4 GB Corsair XMS3 Vengeance
Lagring: Kingston SSDNow V Series 30 GB

I grundutförandet är konstruktionen helt passivkyld då nätaggregatet är externt utan aktiv kylning. Jag tror dock att en fläkt kan behövas i längden, under mina snabba tester (installation av OS, mjukvara) landade Asus-kortet på föga smickrande 61 grader. Hårddisken sitter under moderkotet och syns inte på bild, rekommenderar absolut SSD då enheten monters stumt och lär vibrera som sjutton annars.

I övrigt drar datorn 25-30 watt beroende på belastning, runt 20 i vila. Helt okej!

Dator och nätagg

Chassit med all hårdvara monterad, samt det externa nätaggregatet.

Trångt

Tycker att Morex skickar med väldigt långa kablar, svårt att se poängen. ATX 24-pin går liksom att dra mer eller mindre runt hela chassit.

Mer nätdel

Den interna delen av strömförsörjningen. Har försökt få bort alla kablar så luften kommer åt.

Lite luft

Det är cirka två centimeter mellan Asus-flänsen och det perforerade taket. Tycker dock att det blir liiite varmt, som sagt, så ska se om jag kan hitta någon tyst fläkt.