SpotifyRadio

Tänkte bygga en smidig radio till köket med stöd för Spotify och webbradio. Eventuellt ska den även kunna spela upp lokal musik och genom DAAP.

Utseendet blir som en vanlig radio med rattar för volym och tuner. Blir även lite knappar för att ändra låtar och lite annat. All information kommer att visas på en liten lcd-display.
Administrationen kommer att skötas genom ett webbgränssnitt.

Hårdvaran kommer att bestå av en VIA EPIA-P700-05LE och en Arduino UNO.

Musikuppspelningen kommer skötas av Mopidy. Skrev först en egen spotifyklient med hjälp av despotify men den blev inte rikigt bra. Hittade Mopidy och det passade perfekt! Har stöd för spotify och lokal musik. Det blev inte sämre av att Mopidy har stöd för Last.fm och MPD!
Webbradion kommer skötas av ett pythonscript baserat på Radio Tray.
Allt styrs från ett pythonscript som tolkar signalerna från UNOn.

All kod finns på https://sourceforge.net/projects/spotifyradio/

Edit 1:
Har inte blivit någon uppdatering på ett tag pga att jag mest fixat med mjukvarudelen som inte är så intressant att titta på;) Mjukvaran börjar bli färdig och den kommer inom kort att ligga uppe på sourceforge.

Har även gjort lite förändringar i bygget, jag kommer inte använda en Arduino utan jag bygger allt från grunden istället. Sen kommer jag i första hand att göra en radiomodul som kopplas till en dator/server och sen fixa en komplett enhet.