Silverstone Fortress FT03/Overkill HTPC

3.5
24 röster
Skapat
2011-02-11
Senast ändrat
2011-02-12
Visningar
7 478

Har länge suttit och funderat på att bygga ihop en HTPC. Dock kostar de snygga lådorna närmare 2000 spänn och det man stoppar däri är ju inte prestandamässigt nåt man springer naken runt huset av glädje över. Sen såg jag ett chassi här bland nyheterna som jag tydligen missat. Silverstone Fortress FT03... den svarta modellen skulle passa alldeles utmärkt bredvid min TV av orsaker ni kommer se här i galleriet.

Lillflickan har klagat länge på att hennes dator är seg. Så då tänkte jag att jag plockar runt lite bland delarna, köper lite nytt och plockar ihop en ny rigg samtidigt som hon får en lite tyngre maskin. Till en början så kollade jag på chassin i liggande form. Dock så fanns det få snygga chassin som tog matx och de som gjorde det föll mig inte i smaken. Sen såg jag som sagt chassit Fortress FT03 här på Sweclockers och mitt beslut var fattat.

Lillflickan hjälpte mig i min bearbetning av frugan genom att beklaga sig över att sin burk var så seg. Sen plockade jag ihop en rigg på inet och la en beställning...

Lillflickan har nu (kanske lite overkill för en tjej som fyller 9)
CPU: Phenom II X4 810 + Zerotherm Nirvana 120
RAM: 2x2GB Hyper-x DDR2 1066mhz
MOBO: ASUS M4N78
HDD: 1x500GB & 1x400GB SATAII
GPU: XFX HD4770 1GB
PSU: Thermaltake Toughpower 750W
Chassi: Antec 300

I detta galleri blir det inte mycket bilder på själva byggandet då jag pillrade runt bland 3 datorer samtidigt, blev tokig pga det ena och det andra och blev tvingad att formatera pga ett bekymmer jag aldrig tidigare stött på?!?!

Min nya mediarigg innehåller iaf följande:

CPU: Phenom II X6 1055T + Scythe Shuriken Big
RAM: 2x2GB Corsair DDR3 1333mhz
MOBO: MSI 890GXM-G65
HDD: 1x2TB, 1x1TB & 1x500GB SATAII
GPU: Gigabyte HD6850 OC 1GB
PSU: Corsair VX550W
Chassi: Silverstone Fortress FT03

Orsaken...

Sweclockers titt på detta chassi gjorde att jag la märke till det...

Komponenterna

Då var prylarna uppackade och uppställda på arbetsbänken (aka köksbord)

Chassit

Fronten

Chassit

Sida och front

Installation av OS

Om ni läste hela inledningen så vet ni varför jag plötsligt har monterat hela skiten...

I detta skede har jag dunkat allt på plats och försökt pillra ihop kablarna så gott det går. Då kommer jag på att jag måste installera operativet. Så jag lyckas pillra ut en sata-kontakt från nätagget, och tar en sata-sladd från en HDD. Sen kom kartongen från inet till användning än en gång då jag behövde ha DVD-brännaren i just den där höjden

Uppställd och klar!

Tycker den passade in riktigt bra

Uppställd och klar!

Uppställd och klar!

Uppställd och klar!

Chassit hade vissa bra och vissa jobbiga egenskaper. Mycket nytänk. Rekommender detta chassi varmt (men kör med modulärt nätagg!)

Innanmätet

Mindre rörigt än jag först trodde

Innanmätet

Enda kabeln jag retat mig på är pci-e-kabeln. Men vettefan om jag skulle få igen "rygglocket" om jag pressade tillbaks kabeln dit?!

Innanmätet

Bra temps och låter inte så farligt.