En sedvanlig P182-mod

Jag har under en längre tid velat pilla lite på mitt chassi, framförallt måla det mattsvart.
Nu när det börjar komma till kritan så känns det också passande med ett fönster i sidodörren för att se den ny fina insidan också. Men jag har dock lite beslutsångest för storleken på fönstret.

Det ena alternativet visar bara själva utrymmet för moderkortet, där huvudfokus skall ligga egentligen. Men kan det kännas lite för smått kanske?
Det andra alternativet visar lite mer av hdd-buren och cd/dvd-platserna (är kanske inte så farligt när det väl blir svart sen?) samt nedre kammaren av nätaggregatet. Vilket gör att insidan känns lite större.

U-list eller inte u-list är ju frågan också. Eftersom dörren är gjord av tre lager så funderade jag på att bara skära det yttersta lagret till rätt storlek och sedan de inre två lite större och fästa fönstret från insidan med dubbelhäftande tejp eller något. Då blir det bara någon millimeter tjock kant och man kanske kan klara sig utan list. Får se hur kanten ser ut när man har sågat.
Om någon har en bild på Chilled PC's U-list i profil skulle det vara grymt också, lite svårt att få en uppfattning om hur stor den är. Den känns lite rundad också, ska jag ha list vill jag ha den mer platt.

Dela gärna med er av era åsikter!

Vad som skall moddas på chassit i övrigt är (tjuvstartat på några):

[x] Kapa bort alla fläktgaller (fick tag i en gratis dremelkopia lite flaxigt från fars jobb)
[ ] Borra hål för sladdarna från frontpanelen, så det kommer upp från nedre kammaren och in i moderkoret (kan bli lite tight)
[x] Kapa lite plåt på baksidan för att ge lite mer plats åt sladdar bakom moderkortsplåten.
[ ] Måla mattsvart
[ ] Skära ut för fönster i sidodörren.
[x] Fläktkontroller.
[x] Byta ut originalfläktarna mot Scythe Slipstream 1200rpm.
[ ] Fixa någon form av belysning på insidan.
[ ] Kapa i luckorna på fronten för bättre luftflöde.
[x] Sleeva en och annan fläktsladd.