Blue Water

Tjena!

Efter ett bra tags längtan vart det nu äntligen dags att skaffa vattenkylning. Jag har fått hem en del block etc så kommer hålla galleriet uppdaterat allteftersom det kommer hem mer. Hade tänkt mig ett Corsair Obsidian 800D med blått Uv tema, ska använda mig av navy/svart sleeve från djungelapa. Hursomhelst pallar inte skriva allt jag tänker göra så ni får helt enkelt hänga med under hela byggnadsprocessen

Hårdvaran som ska kylas med vatten är: Moderkortet, Grafikorten samt cpu´n.

Kommer nog en update nu i månadsskiftet runt löningen.

Tog dessa bilderna med min iPhone, tycker absolut dom är "sevärda"

UPDATE 1

+ EK Rampage III blocket har nu anlänt

+ Nightshots på GELID Wing fläktarna samt 360 raden

Har även beställt lite smått och gott från performance pcs som är på väg till Sverige.

UPDATE 2

+ Corsair 800D

+ Skrivbord "Jonas" från IKEA då chassit var på tok för stort för mitt gamla bord.

Har satt ihop chassit med alla komponenter lite provisoriskt för en tillfällig estetisk njutning då det kliade i fingrarna efter ett smakprov. Hursomhelst borde allt från performance pcs vara till mitt förfogande på onsdag och då är jag redo att "ta tjuren i hornen".

UPDATE 3

+ Monterat vattenblock på GPU, CPU samt RE3 Fullcover blocket

+ FrozenQ Liquid Fusion 250mm

Har fått hem det jag trodde skulle bli det sista innan bygget skulle bli klart, men så var ju självklart inte fallet. Jag anser inte mig själv som snål utan snarare ekonomisk, därav köpte jag endast 12st kopplingar som i praktiken borde varit det antal jag behövde. Som ni säkert inser vid detta laget var det ju något som felade?! Helt korrekt! 3 utav dessa 12 kopplingar var gängan sönderslagen på, vilket lämnar mig med ett ofullständigt bygge samt en stor tår i ögat. Hursomhelst, jag gjorde det bästa av situationen och började med montaget utav vattenblocken. Trots mitt agerande att inte ta ett gäng extra kopplingar var inte allt förlorat, Den helt underbara resevoaren från FrozenQ har ju anlänt och jag delar med mig lite av dess skönhet via en .JPG bild.

UPDATE 4

+ MDPC-X Sleeve från Nils (blå/svart)

+ Monterat kopplingar, resp slang (andra gången)

+ Monterade isär Corsair Dominator fläkten och lackade dom med A.C.ryan uv-blå färg

Nu är nästan bygget fulländat, jag har fått hem mina fittings från ENZOTECH och dom är monterade i systemet. Anledningen att jag valde ENZOTECH är främst för att skildra mig från Bitspower "gänget" här på Sweclockers, är verkligen helnöjd med dom. Båda ligger runt samma prisklass och har väl i stort sätt samma kvalité och hållbarhet.

I samma veva som kopplingarna kom fick jag även hem lite utav A.C.ryan färgen från performance-pcs. När jag öppnade burken möttes jag utav en fasa och mina ögon tog form liknande "O_o". Färgen var helt slemmig och klumpig, ungefär som sur grädde. Detta problem löstes dock relativt enkelt med en skvätt destillerat vatten.

Ett annat problem jag möttes av under slutbygget var att 6/8/24-pins stiften var helt omöjliga att lösgöra från kontakten. Jag förstår helt enkelt inte hur så många här på Sweclockers har lyckats sleeva en hel PSU genom att få bort dessa stift, omöjligt var det. Hursomhelst, jag har beställt crimp-tången från MDPC-X och ett gäng stift samt kontakter för att sleeva det sista.

Detta är som sagt slutet av mitt bygge och jag kommer nog bara göra en ytteliggare update på diverse småsaker. Annars tycker jag personligen att bygget blev rätt lyckat och ni får gärna komma med frågor etc. Lägg en röst på mitt bygge om ni känner för det så blir jag överlycklig