4.3
316 röster
Skapat
2012-02-08
Senast ändrat
2012-03-29
Visningar
41 849

Tja Sweclockare!

Tänkte att jag skulle slänga upp ett seriöst galleri med lite mer fakta och bakgrund till min dator som jag håller på/har byggt.

Tanken med hela datorn var från en början att jag bara skulle ha en bättre dator att spela på än min bärbara Asus G73JW som klarade de flesta spel men inte med den grafik som jag önskade.
Så för runt två månader sedan så klev jag in på en datorbutik i närheten och talade om för en av killarna som jobbar där att jag vill ha en "bra" dator.
Han slängde snabbt ihop ett paket som han trodde jag skulle bli nöjd med och jag betalade snabbt det han sade och tog med mig alla delar hem.
Efter några dagars spelade och en hel del surfande på bla. denna sidan så kom jag fram till att den inte riktig var så pass bra som jag ville att den skulle vara.
speccen som den såg ut då var:

i7 2600k
Sli Asus Gtx580 DCuII
240gb random ssd
16gb vengence
i ett cooler master HAF-X chassi.

Gick tillbaka till samma kille i samma datorbutik och förklarade för honom att jag vill ha den "bästa" datorn han kunde få fram. Vi satt och diskuterade en bra stund och kom tillsammans fram till att de delar som jag ville ha i min dator, inte gick att få tag i genom dem, så vi skulle bli tvungna att beställa från ett antal olika företag.

Vad vi började med var att beställa den helt nya i7 3960x, Rampage IV Extreme och 32gb Corsair Dominator GT från Webbhallen.com
Vi visste att de kommande GPUerna skulle vara värda att vänta på MEN jag ville att allt annat skulle vara klart så fort dom kom ut.
Använde datorn ett tag med de nya speccen men klarade inte av ljudet av alla fläktar.
Så jag fick en ny idé.
Jag hade surfat runt en del när jag inte klarade av ljudet längre för att få tag i en tystare lösning och föll snabbt för vattenkylning från overclockers.co.uk. Beställde hem ett xigmatek elysium chassi med den bästa vattenkylningslösningen de hade på sidan.

Någon dag senare när jag hade fått ihop allt så var jag faktiskt ganska nöjd med datorns mycket lägre ljud, MEN, när dom tillslut släppte de nya radeon hd7970 korten och jag hade fått in trifire i lådan så var jag varken nöjd med ljudet eller värmen som korten led av under full belastning under en längre tid (ett antal timmar hårt spelnde) i xigmatek chassit, vilket slutade med att jag ännu en gång slängde mig ut på webben för att hitta en bättre lösning. När jag tillslut landar på Koolance hemsida och upptäcker att dom faktiskt har vattenblock för mina nya kort "in stock" så är det inte mycket att fundera över utan det bli en snabb order från USA med ännu fler delar från overclockers.co.uk för att få allt att fungera.
När alla delarna landar i lägenheten blir det ganska uppenbart att den nya lådan från Cooler Master skulle vara betydkigt mycket bättre att bygga i, vilken självklart resulterar i en snabb order från overclockers.co.uk och ett Msi Big Bang Xpower II och ett extra 7970 ifall det skulle kunna få plats från en "ej angiven hemsida".
Blev lite för trångt med den fjärde GPUn och ville inte ta till det enda "moddverktyget" som skulle funka (vinkelslipen) för att få det att passa, vilket inte gjorde så mycket då jag bara någon dag tidigare hade läst om de nya OCZ revodrive diskarna med 1900mb/s read och 1700mb/s write.
Trångt med det fick plats.

Nu var det ju bara att komma fram till vilken skärm jag skulle ha till den nya leksaken. Dum som jag var så råkade jag komma in på en tråd där någon funderade på om det inte skulle funka bra med 3x U3011, vilka jag läste vidare om och bestämde mig för att beställa hem tre för att testa det.

Kan inte säga annat än att jag verkligen älskar min nya rigg (förmodligen lika mycket som min flickvän älskar mitt VISA kort)

Jag kommer att uppdatera med flera bilder dom närmsta dagarna. Har inte haft tid att ta kort på den helt färdiga datorn.

Trifire, minnen och cpu på det nya Msi Big Bang Xpower II.

Det ser faktiskt gaska bra ut om jag får säga det själv.

Annan vinkel.

Färdiga resultatet i Xigmatek.

Det jag trodde skulle bli det färdiga resultatet innan jag tröttnade på ljudet och GPU temperaturerna vid en del överklockning.

Vattenkyling av CPU

"vattnet" kommer vara rött i den färdiga Cosmos II

Ljud.

Mycket bättre ljud än på Rampage IV Extreme.

Framsida.

Framsidan med en fortfarande tom "tank".

Eyefininty.

3x Dell U3011. Bra skärmar!

Trifire

Trifire Saphire med stockkylning.

Trifire

Trifire Saphire med vattenblock

Xigmatek

Färdiga resultatet i Xigmatek Elysium

Reservdelsdator.

Kom på att jag skulle ha lite delar över...

Reservdelsdator.

...så jag köpte lite till så att jag kan slänga ihop en "reservdelsdator" i det gamla Xigmatek chassit.
Speccen blev:
Asus Rampage IV Extreme
i7 3930k
saphire 7970
corsair vengence 16g
128gb ssd.

Suddiga bilder.

Här har ni första bilden på min färdiga "loop". Det röda "vattnet" räckte inte så jag fick ta dom 3 liter lila jag hade hemma.
Flickvännen har tagit med sig kameran av någon anledning så det kommer bättre bilder imorgon.

Suddiga bildet.

Jag fick inte plats med 2 "tanks" så jag fick göra en stoooor loop med 2 pumpar, 2 radiatorer och 1 tank....

"tanken".

Ganska bra drag i pumparna.

Benchs

Körde lite test med datorn nu. Helt okej score?

CPU block.

Lagring

Mina lagringsdiskar i raid5. 4x caviar black 2tb

Reservdelsdatorn

Den fungerar faktiskt ganska bra...

Kvällens uppdrag.

Hade lite vattenkylning över. Så jag slängde ihop en "loop" i reservdatorn för att kunna överklocka den ordentligt..

Bra sladdar.

Jag vet att den ser ut som skit. Har beställt lite nya sladdar till den så det blir att fixa till det så snabbt dom trillar ner i lådan nästa vecka...

Okej fart på disken.

Mina möss.

Mamba, xai, kone+ och g9x.

Mcgyver

Lyckades få ut det övre (som tur var) 7970 som tydligen var defekt utan att ens behöva lossa de andra tre korten från datorn.

Mcgyver

Annan vinkel.

Mcgyver

Det nya kortet på plats i datorn.

Eyefinity

Need For Speed The Run. (galleribild)

Stats.

Nu kan man se en hel del ändringar i siffrorna.
Vi kan börja med diskarna som man kan se är begränsade av att jag inte hade 4st sata3 anslutningar som stödjer raid så dom är nu begränsade av speeden i anslutningarna men ligger trots det närmare 950mb/s.

Scoren i 3dmark11 är bättre men vet inte om jag skulle rekommendera någon annan att betala nästan 6k för ett 7970 och ett vattenblock för den skillnaden, MEN, jag har ju iaf högre score.

Cpun har jag skrämt upp lite till så den nu ligger "stabilt" på 4599-4601, gjorde dock detta efter jag körde det sista testet i 3d mark11 så borde ha några extra poäng efter det. Skall se om jag hinner köra mer test ikväll.

Nya benchen.

Har gjort en ny bench med extreme inställningar och fick fram en ganska imponerande poäng, eller vad tycker ni?

Nyare benchen

Och med lite mer tid för inställningar så har jag nu fått ut denna poäng. Helt okej IMO.

Download speed

Precis hämtat hem dom från alternate.nl

gick på msi. och vill ni veta vad? dom var billigast

korten på plats

har nu EN jätteloop bara för cpun. skulle inte tro att den drar sig över 35grader...

Okej score.

4Way gtx680 stock presterar ganska bra. Har satt ner cpun till 4.6 för att kunna jämföra med testen jag gjorde med 4x7970.

"Överclockningstime"

Overclock

Med endast en liten "overclock" på 100core och 300mem så stegar 4x680 ifrån 4x7970 med nästan 1k poäng och även då har gtx680 lägre coreclock än 7970....

Första leveransen till min ombyggnad.

Kan rekommendera att handla från http://www.mayhems.co.uk snabb leverans och bra support.

Första leveransen till min ombyggnad.