Snart "mellan jobb", vill bygga dator Köpes

Annonsör
deSouza
Medlem sedan
Dec 2003
Antal annonser
1
Foruminlägg
257
Pris
-
Plats
Västra Götaland / Skövde
Publicerad
2019-02-21

Hej på er!

Jag kommer snart vara "mellan jobb" och tänkte därför se om jag kunde bygga lite dator när man äntligen har lite mer tid över.

Jag försöker hålla mig ifrån spelande, men har testat lite Apex Legends och gillar det, så datorn ska väl vara avsedd för det, samt vanligt bruk.

Det behöver inte vara något monster eftersom ekonomin kommer att vara väldigt slimmad kommande tid. Jag har väl tänkt mig något i stil med följande:

i7 2-4 serien
i5 3-4 serien
i3 6-7 serien

Jag köper helst med moderkort. Minne har jag något liggande här hemma, men det kan också vara aktuellt beroende på typ och hastighet.

Grafikkort då. Ja, något medelmåttigt borde väl räcka. Det ska klara Apex hyfsat som sagt.

Hårddiskar kan jag tänka mig ett par SSD-diskar om det är någon som har. Hastighet går före storlek.

När det gäller chassi och nätaggregat så är egentligen allt av intresse. Nätaggregatet bör väl vara 500+ Watt eller liknande för att klara ett hyfsat grafikkort.

Kringutrustning som skärm (24" och uppåt), tangentbord, mus och headset (helst trådlöst) är också intressant.

När det gäller kylare så är det också intressant. Vattenkylare också, men då ska det vara AIO-kylare eftersom jag varken kan eller kommer att ha råd med att bygga egna system.

Har ni något som kan vara intressant för mig så PMa gärna! Jag har bil, så jag kan åka en bit om det behövs. Tack på förhand!