Inlägg

Inlägg som Capitan har skrivit i forumet
Av Capitan

De problemen har spelvärlden löst åt mig. Hur undrar ni säkert? Jo, genom att göra ointressanta spel. Enda som lockar lite på senare tid är kommande Generation Zero. Annars har nästan alla jag köpt och spelat varit mer eller mindre besvikelse. Jag har med andra ord tröttnat på spendera timmar framför datorn. Varför skulle jag liksom? Det är ju meningslöst....

Av Capitan

Är det verkligen så konstigt? Nu när de nya spelen som kommer är rent ut sagt tråkiga och då kommer det inte heller finnas en lika stor efterfrågan på grafikkort, moderkort mm - ny hårdvara m.a.o. Tycker att spelbranschen ska tänka över sin situation lite. För det första blir inte spel bättre bara för man pumpar in massvis med pengar. Det krävs originella idéer med. Vad som krävs nu är att spelbranschen stoppar att det bildas några få stora megaföretag. Fortsätter nuvarande trend kommer det bli färre titlar och alla sneglar på varandra för de inte vågar missa "nästkommande stora trend". Ja, ni fattar vad jag är ute efter. Det som är räddningen är indiespelen för framtiden. Dock har dom inte lätt eftersom de tvingas kämpa mot de som är stora. Och kommer indieföretagen på en en ny idé så köps de raskt upp av någon av de stora. Typexemplet är Minekraft som köptes upp av Microsoft. Vad hör man om det nu för tiden? Stora felet med hela spelbranschen lider av idag är avsaknad av originalitet och nya idéer - enda som är intressant är att få tillbaka alla pengar som satsats och då vågar man inte heller ta ut svängarna. Hårdvarutillverkarna borde ställa krav och regler annars lär kurvan fortsätta peka nedåt.

/Capi

Av Capitan

Inte så jäkla konstigt att köpkurvan går ned. Tittar man på vad som släpps i spelväg nu så är de flesta tråkiga och uppföljare på tidigare spel. Sen vete fasen om jag tycker spel blir roligare med bra grafik? Det är en jädra hysteri när nya kort kommer och spelstudiorna försöker övertrumfa varandra med effekter som de senaste korten har.

Av Capitan
Skrivet av ZamSha:

Jag gör inget suspekt så skiter fullständigt i om de spårar mig.

Då är det väl lika bra att ta bort valknappen helt om de ändå skiter i vad du har ställt in den på. Man tycker ju att ett megaföretag som Google beter sig rätt amatörmässigt när de håller på såhär. Folk får ju bara vatten på kvarn och anser att Google är skit vilket i sin tur motverkar vinsterna genom att företagets trovärdighet sänks. Sanningen kommer ALLTID ut. Så är det bara.

Av Capitan

Min fråga är hur mycket sjunker prestandan när M2-enheten blir varm? M2-standardaren har ju haft problem med detta tidigare. Detta är huvudanledningen att jag inte skaffat en självt.

Av Capitan
Skrivet av Zipparn:

Du missförstår fullständigt. Det är ju Bonnier som vill sälja den döende, gammel-media reliken TV4 och samtidigt få 9,3 miljarder för åbäket. Läs vad en Bail out är.
Det är Teliachefernas samröre med Bonnier-klanen är de som borde granskas. Det är Bonnier och Telia-cheferna som vill ha igenom affären och låta Aktiebolaget Telia (som vi skattebetalare äger till stor del) stå för affären.

Det kan jag hålla med om, granska dom noga i sömmarna. Angående TV4 som kanal kan det knappast bli sämre. Vi får verkligen hoppas att något radikalt sker. För skiten de sänder idag är verkligen inte värt pengarna vi tvingas betala.

Av Capitan

Bra! Hoppas de stänger ned TV4-skiten.... Sicket värdelöst programutbud de har.

Av Capitan
Skrivet av Zipparn:

Stäng ner Bonnier-bailouten!

Det är väl därför Damberg vill stoppa affären. Han är antagligen hemlig medlem i Bonniersfären och vill inte se de förlora makten

Av Capitan

Är det något knas med gmail-servrarna? För några dar sedan slutade mitt gmail-konto i Thunderbird funka. Har följt stegen man ska göra på google men får det fortfarande inte att funka.

Får det här meddelande hela tiden
"Sending of password for user blajblaj@gmail.com did not succeed. Mail server pop.gmail.com responded: Web login required: https://support.google.com/mail/answer/78754"

Av Capitan

Perfekt för stat och företag att sniffa av ditt beteende i verkliga livet med, inte bara internet... Det lär inte vara svårt (eller dyrt) att baka in det där lilla chippet i kläder och andra saker du köper för att kunna regga av allt du gör i din vardag och skicka vidare utan du märker något alls. Klara man av att göra en 1 x 1mm stor dator så klarar de av att miniatyrisera nödvändiga sensorchip med. Lite läskigt alltså.

Av Capitan

Varför ska man lyssna på musik? Det förstör ju upplevelsen av spelet....

Av Capitan

Klart att det är lotteri. Du vet ju inte vad som finns i lådorna du betalat för. Beskatta skiten, så de försvinner.

Av Capitan

Det är väl inte så konstigt folk inte skaffar C More. Har man 12 månaders bindningstid och priset 499 kr/mån så är det inte direkt lockande. Dessutom tycker jag att köra med 12 månaders bindningstid är ett förlegat sätt att sälja tjänster.

Av Capitan
Skrivet av Xinpei:

Det låter precis tvärtom om man frågar mig. Nvidia försöker ge sina kunder en illusion av att de lanserar nya kort när det egentligen bara handlar om gamla kort som blivit strypta på något sätt. Kan det vara så att Volta/Ampere måste skjutas upp?

Hade Nvidia velat få bort kort från hyllan så hade de helt enkelt gett rabatterat pris till återförsäljare.

Nej detta låter som problem för Nvidia. Vi har sett det tidigare hos AMD och nu hos Nvidia.

Om vi vänder på det. Hur skulle du själv gör om du drev företag? Klart att man inte lanserar nya kort när det inte finns ett direkt behov för närvarande. Du får inte glömma att nVidia håller kontakt med alla stora spelutvecklare om deras planer av nysläpp och vad de kan tänkas behöva när det gäller grafikkraft och uppenbarligen räcker 1080Ti än så länge.

/Capi

Av Capitan

Seriöst. Det här luktar skumt lång väg. Hur svårt är det att lämna tillbaka ett grafikkort? Det är inte komplicerat att göra det ens via nätet. Särskilt när du nu påstår att det är "oöppnat."

Av Capitan
Skrivet av Niivpzi:

Mitt tips är inte Dali i alla fall - många vill tipsa det - men köp inte utan SUB, de finns sällan tillräckligt bas i dem speciellt om du är van med att lyssna på Bose.

Trams! Inget fel på Dali. Tycker du de låter dåligt eller tunt beror det enbart på förförstärkaren inte matchar.

Av Capitan

För det första så babbla många här om att köp ditt och datt, det och det märket. Skitsnack säger jag. Det du måste göra är att hitta en förförstärkare med slutsteg som matchar högtalarna. Det är aldrig så enkelt att det bara är att köpa bra högtalare så låter bra. Lika så är du tvungen upp i svindyra högtalare för att ens kunna mäta effekten av ett par dyra kablar, så ramla inte ned i den fallgropen. Jag rekommenderar att gå till Hifi-Klubben och lyssna. Det är inte tvunget att lägga ned 100 000 kr på ett system för att det ska låta bra. Hälften är mer än nog.

Av Capitan

IKEA:s långa skohorn är perfekt! Du hittar precis den där punkten på ryggen du inte når och som kliar som fan, och du kan ge den punkten en rejäl omgång med kroken upptill på skohornet. Gudomligt skönt!

Av Capitan

Det ni hör är att det bildas stående ljudvågor bakom fläktarna mot kortet. Alltså det blir resonans vid vissa varvtal. Jag gissar att man skulle kunna tweaka bort det genom att "låsa" vissa varvtal, undvika dom, alternativt att man kunde reglera varje fläkt var för sig?

Av Capitan

Jag kan inte förstå det här? Många av undertexterna var ju folk som suttit och skrivit in själva. Särskilt till de nyare filmerna. När blev det kriminellt att översätta från ett språk till ett annat? De har ju bara gjort det och inte stulit någon annans översatta undertext. Han har ju bara drivit en site som tillhandahållit det. Varför är det straffbart?