Inlägg

Inlägg som this har skrivit i forumet
Av this
Skrivet av Trunk:

Nämnas bör att deras väldigt låga ränta är ett erbjudande under en begränsad tid samt att du måste ha en viss belåningsgrad (om de inte sagt annat den senaste månaden). Fortfarande billigare än vad vi vanliga döda kan få från andra banker dock. Tyvärr har jag börjar plugga igen och kan inte byta bank

Det där hade jag inte uppfattat att hypoteket.com skulle erbjuda den räntan under en begränsad tid. Var har du läst det? Inget som jag kan se framgår från deras webbsida.

Av this

Är det bara jag som irriterar mig på hur bökigt det är att rengöra dammfiltret i fronten. Man behöver ju riva sidan på chassit och sedan montera ner hela fronten. Om man som jag har katt så behöver detta filter rengöras minst en gång i månaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av this

Är inne på sluttampen av min utbildning som högskoleingenjör inom elektroteknik, vilket innebär lite mer inslag av hårdvara än datateknik inriktningen (läser många kurser tillsammans med dem). Jag valde elektroteknik för att jag precis som du var mer intresserad av hårdvara än programmering, men det slutade nu med att jag valde inriktningen inbyggda system vilket går mer mot programmering i samverkan med hårdvaran, vilket är väldigt kul och kan rekommenderas. När jag nu snart ska ut på arbetsmarknaden finns det goda förutsättningar att arbeta inom området inbyggda system, finns många företag som söker kompetens inom det området.

Kan tilläggas att utbildningen kräver vissa kurser för behörighet, inte alla program på gymnasiet som har de kurserna. Men det finns tekniskt basår på kth för att erhålla den behörigheten.

Av this

Hade hoppats på att få med i5 7500 i testet, då den ligger på samma prisnivå som r5 1500x. Nu borde man väl kunna räkna ut det genom klockfrekvens. Om ni även testar övriga Ryzen 5 modeller så hoppas jag att i5 7500 kommer med då den ligger precis i den prisnivå jag är intresserad av.

Av this
Skrivet av Orici:

"Uppdateringen är gratis för alla Windows 10-användare ."

Även för Windows 10 Education/Enterprise ?

Vet inte om det här svarar på din fråga, men när jag loggar in på MS Imagine Premium via KTH så är den version av Win10 som finns tillgänglig för nedladdning version 1703, vilket ska vara "Creators update" enligt wikipedia. Men större uppdateringar för Enterprise brukar ju skötas centralt då dessa oftast används inom företag och man kanske behöver testa igenom uppdateringen med de program man använder. Men att uppdateringarna skulle kosta för just dessa inkarnationer av Win10 har jag svårt att tro.

Av this
Skrivet av BigMomma:

Jag hoppas att de satsar på att göra klart saker som har känts halvfärdiga sen Windows 10 släpptes. T.ex att samla ihop Kontrollpanelen och Inställningar till ett enda ställe, och fixa så det inte är olika utseende på fonter och menyer i olika delar av Windows

Precis det där är det jag stör mig mest på med Windows 10. Egentligen har det pågått sedan Win 8. De verkar flytta saker kontinuerligt till nya gränssnittet, men tycker det tar alldeles för lång tid. I dagsläget är det väldigt förvirrande när man behöver komma åt vissa inställningar som i vissa fall finns på två ställen och andra fall endast finns på det ena stället. Kontrollpanelen behöver ju tas bort på sikt, ganska sjukt.

Av this

Jag tänkte faktiskt behålla min TRUE black till framtida Kaby Lake bygge, så snubblade därför in på den här tråden. Finns inte att beställa någonstans i norden, men pc-cooling.de har. Dock vill de ha 17 Euro bara för frakten. Mailade Thermalright och de kan tydligen skicka VX BTK kit för 17 Euro incl. frakt och universal BTK för 15 Euro incl. frakt. Helt klart överkomliga priser, så jag besällde ett VX kit. Verkar vara riktigt vettig montering.

Av this

Jävligt pinsamt förslag från ett regeringsparti som bör vara seriöst. Det är sjukt att det är accepterat att gnälla på att SD inte är ett seriöst parti med MP kommer undan utan någon större kritik.

Av this

Ett svenskt test i väntan på Sweclockers recension: http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/vi-testar...

Av this

Men det är det som är bra med fractal, de lyssnar verkligen på sina kunder och fans.

Av this

Min stationära huvuddator, så att säga, är på 24/7 då den inte har SSD och därför tar lång tid att starta upp. Däremot kan jag helt klart se ett användningsområde för denna och det är till HTPC'n. Visst skulle man kunna använda WOL men när tjejen vill använda datorn så kanske det bara bli omständigt om den ska startas från en app på telefonen. Kommer förmodligen köpa den här prylen av det skälet.

Av this

Mycket bra förslag av moderaterna. Kanske lite tidigt redan i första klass, men kanske sjätte klass och kombinera med matematiken så att det blir roligare. Nivån på programmeringen behöver inte vara särskilt hög. Men att introducera barnen för ämnet skulle nog kunna locka en och annan till arbeta med det i framtiden.

Av this
Skrivet av Zotamedu:

Tror det folk klagat mest på är den stora jobbiga strömadaptern som sitter på sladden. PS4 har en inbyggd nätdel vilket är smidigare att hantera. Det brukar ju vara jobbigt nog att få till alla sladdar bakom en TV på ett vettigt sätt utan att det sitter en stor klump på en av dem. Så kan de krympa nätdelen tillräckligt för att då in den i chassit också så hade många blivit glada. Storleken på själva lådan är ju egentligen inte så relevant om det ändras någon centimeter hit eller dit. Mer än för e-penis då.

Så PS4 har alltså nätdelen inbyggd och är dessutom mindre än Xbone. Fan man kan ju undra vad ingenjörerna på M$ har sysslat med egentligen. Kan ärligt inte komma på en enda anledning till varför man skulle vilja ha en Xbone före PS4, kanske möjligtvis finns något enstaka spel som är exklusivt för Xbone.

Av this
Skrivet av Ozzed:

Hmm.. Då missar de den viktiga julhandeln. Finns inte många anledningar att köpa ett AMD-kort nu när Maxwell presterar som det gör och dessutom är snorbilligt.

Beror ju på vad man vill betala dock, 3,7k är ändå ganska mycket pengar för många.

Av this

Märkligt att det ska behöva ta 5 år innan domen fastställs.. För övrigt kan jag bara säga att det är bra att den nu kommer gå igenom fullständigt. Det Intel gjorde var inte okej, oavsett om AMD har förlorat på det eller inte.

Av this

Om det nu väntar på att sälja slut gamla kort, så hoppas jag att de har ett rejält lager med nya kort tillhands sen. AMD är ju riktigt duktiga på papperslanseringar eller att inte kunna leverera tillräckligt med kort.

Av this

Ska nog ta och handla lite på NetonNet tror jag

Av this

Skönt att se recension på lite billigare skärmar. Skulle gärna se en recension på AOC q2770 som tydligen inte använder PWM.

Av this

Gillar tanken med att kunna driva en extern skärm enbart med en kabel. Däremot tycker jag de verkar flumma till rejält när de ska hålla på o byta ut kontakten. USB har nog blivit väl utbrett mycket pga att kompatibiliteten behållits mellan generationerna.

Av this
Skrivet av DavidtheDoom:

Vilken kompatibilitet? x86-64 klarar ju alla instruktioner som ARM har.

Finns väl vissa appar som har Native kod som inte är kompilerad för x86 än(?) Var iaf så förut men det kanske inte är ett problem längre.