Inlägg

Inlägg som Axelander23 har skrivit i forumet
Av Axelander23

Hej! Finns HP DL380P G8 kvar?

Av Axelander23

Om du inte har fått servern med plats för 24 diskar såld så kan jag ställa mig i kö för att köpa den. Bor i Göteborg dock så transport är väl inte det smidigaste

Av Axelander23

Är det ECC ram i den?

Av Axelander23

Det finns många bra förslag i tråden, men ännu har ingen tagit upp att man kanske borde ta med en processorkylare. Även om man inte har planerat att överklocka så kan det vara riktigt trevligt med en dator som inte dånar när man belastar den lite. Sen så är ju detta SweClockers, så överklockning är ju något jag måste rekommendera, och då är det särskilt trevligt med en bra kylare 🙂👍

Av Axelander23

Om du planerar att han bilen länge och åker söder ut ofta så kan det vara värt att han i åtanke att dieselbilar förmodligen kommer förbjudas i flera europeiska städer inom cirka 10 år.

Se artikel: https://www.theguardian.com/environment/2016/dec/02/four-of-w...

Förutom det så kan jag inte ge så mycket till tips 🙂

Av Axelander23

Någon som har koll på om man kan köra 6rd med bahnhof? Googlade lite själv, men hittade inget som verkade lovande

Av Axelander23

Måste bara fråga en grej. I första inlägget står det "Material 2.5 mm heat treated magnesium and silicone enforced aluminum". Borde det inte vara silicon reinforced aluminum? Känns inte som att man kan förstärka aluminium med silikon, och det andra är ett bara ett typo, I guess. Eller har jag fattat fel? (seriös fråga)

Av Axelander23

Generellt bra anslutningar, bra hårdvara, lagom formfaktor till ett bra pris. Vad är haken?

Av Axelander23

Wow! Riktigt snyggt. Trodde inte att det gick att göra så snygga skrivbordsdatorer. Tänker tillbaka på dessa:

http://images.quebarato.com.co/T440x/computadora+ibm+netvista+pe...

Synd att den är så himla dyr.

Av Axelander23

@Camera: För de spontana tillfällena skulle jag använda en mobil (både för film och kort). Utan att ha gjort någon som helst research så skulle jag gissa att en modern mobilkamera är ungefär likvärdig i bildkvalité med en gopro när man filmar och förmodligen hästlängder smidigare att fota med.

Jag tror inte att en gopro är det du söker. Om du har råd med både en Samsung galaxy s7 och canon eos m10 så kommer du säkert bli väldigt nöjd. Jag tror inte att en gopro gör något som de andra två inte redan gör bättre för dina ändamål.

Av Axelander23

Canon eos M10 kan ge överlägsen bildkvalitet jämfört med de andra två. Skulle personligen aldrig överväga att köpa en mobil för att använda den som kamera i första hand. Och en gopro filmar ju rätt bra för sin storlek, men det är inte meningen att den ska ersätta en filmkamera.

Btw, bara för att Discovery använder gopro så betyder det inte att de är bra på allt. Det betyder att de duger i vissa situationer. Gopro användes till exempel under korta sekvenser i The hobbit (ett par förstapersonsvyer från tunnorna vid 1:07 och 1:14), men med tanke på hur dålig den videokvalitén är jämfört med resten av filmen så talar den inte speciellt gott för gopro. Det är en actionkamera som av förklarliga själ inte ersätter en riktig filmkamera.

På frågan hur jag skulle rangordna kamerorna så måste jag helt enkelt svara att det beror på ändamål. Ska man filma sport, action och liknande så känns det kanske inte så kul att sätta en stor telefon på huvudet (eller kompaktkamera för den delen), utan då skulle jag välja en actionkamera. Om huvudmålet är att fotografera på semestern, resor och dyl. och bara filma lite grann ibland så skulle jag välja en kompaktkamera eller en systemkamera likt den du länkat.

Jag känner inte att jag har jättebra koll på dina behov, så det är lite svårt att råda. Kan du förtydliga?

Av Axelander23

Vill tipsa om ett alternativ till Gopro 5: Xiaomi Yi 4k. Nästan lika bra som Gopro 5, men mycket billigare 👍

Av Axelander23

Har också hört att man inte får böja TP-kablar för snävt (vår lärare påstod att en CD-skiva var en bra riktlinje), men jag tycker att det låter väldigt märkligt. Jag hade haft lättare att acceptera det om vi pratade om fiberkablar.

Jag har själv gjort veck på TP-kablar många gånger utan några som helst problem.

Av Axelander23

Är det bara jag eller luktar det lite som Duke nukem Forever?

Av Axelander23

Hur är det med två och udp? Har du forwardat portarna för båda protokollen? Tror nämligen att cs använder sig av både udp och tcp

Av Axelander23

Tack för alla svar! Jag har kollat runt lite nu, och har utökat budgeten till 8000kr, eftersom man då kan få en TV med både 4K och android TV inbyggt (vilket betyder att jag inte kommer behöva köpa en Chromecast ultra för att få 4K, right?).

Just nu står det mellan Philips 55PUT6401 och Sony KD55XD7005. Fördelen med philips är att man får ambilight inbyggt, nackdelen är att den har fått skitdåliga omdömen på prisjakt. Det klagas på att mjukvaran inte fungerar som den ska. Men borde inte det finnas liknande problem med Sony också, eftersom den också har android TV inbyggt?

Jag kan inte hitta några bra recensioner om teven från sony, så är det någon som vet nåt där?

Edit: Enligt pricerunner så är Philips 55PUT6401 "Löjligt mycket tv för pengarna". Det låter ju rätt bra, men jag vet inte om de vet hur man verkligen testar en tv.

Av Axelander23

Köpråd TV ~7000kr

Tjosan!

Då var det dags att köpa ny TV. Hade tänkt mig nåt ganska billigt (runt 7000kr, helst mindre) i storleken 55". Har kollat på LG 55UH615V och Philips 55PUT6101. Just nu lutar det åt philips, eftersom den bara kostar 6000kr och verkar vara ganska lik i övrigt.

Någon som har lite mer erfarenhet? Finns det någon helt annan TV som jag har missat som jag borde överväga? Tack!

Av Axelander23

@HasseY: Då bjuder jag 300 kr. Bor i Göteborg

Av Axelander23

Hej! Finns högtalarna kvar?

Av Axelander23
Skrivet av FlippsyFlipp:

2000kr mer än vadå?

2000 mer än gamla ipad air 2, som jag menar är så snarlik att den nya är oförskämt mycket dyrare.