Inlägg

Inlägg som F0rss har skrivit i forumet
Skrivet av CreamyBanana:

Avslår budet

Vad tänker du dig för pris om den ska hämtas ikväll?

Budar 3k och kan hämta ikväll.

Budar 500kr ink frakt.

2200 hämtas

2000 och kan hämta ikväll

Skrivet av Kenneth:

Jag vet att några team kommer med ett par uppdateringar så uppenbarligen har dom fått jobba lite under uppehållet men tror ingen kommer med en helt ny bil direkt.

De har haft "sommarstängt" under om jag minns rätt en månad under mars/april för att sedan inte ha den obligatoriska stängningen i sommar.

Med andra ord har det funnits tid att utveckla sina bilar.

När avslutar du annonsen?

Lägger ett bud på 500kr inklusive frakt på NH-D15.

Skrivet av LPG:

Jag misstänker att det kan bli ett problem med två tior där bak dundrandes. Hur upplevde du att plexin rörde sig? Hade du en baslåda i bilen? Om det blir missljud av det pga att det inte sitter bra nog vore det en dealbreaker för mig.

Hade ingen baslåda utan förvisso två (om jag minns rätt) 6:9or i hatthyllan, skulle inte säga att det var pga ljudet som passformen inte var bäst. Nu är detta min upplevelse och kan tänka mig att dels solarplexius blivit bättre med tiden men för min del ska det helst vara fabrikstonat eller med vanlig solfilm. Får helt enkelt kosta lite mer.

Men skulle du ha en baslåda som dånar vid plexiglaset så skulle det inte förvåna mig att det skramlar.

Skrivet av LPG:

Tack för tips! 1270 spänn för min bil lät inte fel. Ska definitivt kika närmare på dessa. Lust att skicka lite mer info i PM hur du tycker de funkar?

Använde för flera år sedan solarplexius till min Volvo 944a. Efter ca 1 år bytte jag till riktig solfilm för jag var inte riktigt nöjd med dels passformen då plexit kunde röra sig, att inte kunna använda bakrutorna visade sig också vara en nackdel.

Riktig solfilm som kostade mig ca 3000kr att få det monterat var helt klart värt sin peng.

Börjar med ett bud på 1200kr + frakt.

Kan hämtas eller mötas upp i stockholm också.

Nu är detta ca 8 år sen men bytte bromsar på min dåvarande 940 till biltemas belägg, åkte runt i ca 1 vecka med skrikande bromsar, svängde in på Volvo och köpte belägg där och vipps så var ljudet borta.

Bytt på lillebrors svärmors V40 och där skrek inte beläggen.

Skrivet av mrqaffe:

Om folk missköter sig så byter man ut dem mot bättre, har själv varit m,med om det så jag vet att det går.
https://www.ttela.se/nyheter/trollh%C3%A4ttan/metall-har-rest...

Nu är det inte så lätt att bara byta ut någon.

LAS är på det sättet väldigt bra för medarbetaren medans för arbetsgivaren blir det svårare.

Av min erfarenhet att varna ut någon är väldigt ineffektivt utan den metod som fungerat bäst har varit att ställa tydliga och självklart rimliga förväntningar på dels prestation men framför allt beteende. Medarbetaren i fråga kommer antingen rätta in sig i ledet eller sluta, blir för jobbigt för den personen att vara kvar på en arbetsplats där chefen alltid efterfrågar något som inte personen i fråga inte vill uppfylla.

Skrivet av ToddTheOdd:

@F0rss: Eller så kan det vara att man är och seglar med vd:n varje sommar....

Självklart finns det sådana fall, tror du att det är så det sker på varje firma?

Skrivet av Exxovion:

Det förekommer fortfarande iallafall, tyvärr. Är inte alla som får lön utifrån deras prestation.

Jag tillhör den kategorin själv kan jag erkänna.

Skickades från m.sweclockers.com

Känner igen mig i den situationen också, tidigare har jag blivit frustrerad över det men har mer börjat fokusera på vad jag kan göra åt det, vad är min roll i det hela. Insåg snabbt då att det fanns en hel del jag själv kunde jobba på.

Skrivet av mrqaffe:

Om det nu finns en saklig anledning som verkligen innebär att företaget tjänar på det så borde det ju vara intressant att låta alla få reda på denna anledning så att de som vill kan sträva efter att nå dit för då skulle företaget gå ännu bättre.
Jag är alltså inte emot att lönerna kan få skilja mellan individer som gör OLIKA saker men jag ogillar godtyckligheten när de inte kan redovisas i ett lönesystem där man tar med tex mångkunnighet och ålder eller vad man nu säger sig basera lönen på vid individuell lönesättning, det ska inte få finnas några hemligheter vad det är som gör att lönen har en viss storlek och det finns inga hinder i kollektivavtal att ha ett lönesystem där det tydligt visas vad som krävs för en viss lönenivå.

Vad du och din chef disskuterar i erat medarbetarsamtal är något mellan er.

Sen i varje enskilt samtal så ska tydliga mål och förväntningar sättas upp.

Många olika parametrar till varför en person får mer i ökning, tex hur lätt är det att samarbeta med personen, tar den åt sig feedback, uppfyllt uppsatta mål osv.

Är en person en jobbig jävel som vid varje givet tillfälle ska sätta sig emot så kanske den personen inte kan räkna med någon vidare ökning, gäller även personer som alltid står och vevar med rättighetsflaggan men så fort en skyldighet tas upp så gömmer den sig.

Om ökningarna eller lönen för den delen inte är enligt vad du själv önskar dig, ställ frågan vad som krävs för att nå upp till en högre nivå. Är det så att du gör det men aldrig får ett vettigt svar, tråkigt nog är det en kass chef som inget kollektivavtal kan hjälpa till med utan byt arbetsplats.

Skrivet av Exxovion:

Svågerpolitiken lever ännu.

Om inte annat enkelt att tänka så ifall någon annan får en högre löneökning, kan inte vara så att personen i fråga har presterat bättre OCH av en slump kunde påvisa det.

https://www.skysports.com/f1/live-blog/30125/11938043/f1-test...

Intressant att läsa vad SkySportsF1 har att säga om testerna.

Skrivet av Granis_1980:

Nu vet jag ingenting mer än det som skrivits här i tråden, men om facket har begärt vite av ett företag, antar jag att företaget har brustit i lagar/avtal och om så inte har skett bör ju företaget driva frågan vidare. Det jag utläser här är att man tycker facket i sig är bra, men man anser att det är dåligt att de de facto gör det de är satt att göra, med andra ord förvirrande på alla sätt och vis.

Skickades från m.sweclockers.com

Det har du helt rätt i, egentligen ingen större mening att disskutera just den sakfrågan något mer.

Sen går det att disskutera fackets syfte idag, finns självklart arbetsplatser där arbetsgivaren är ett rötägg.

Men att måla upp den bilden som en del personer väljer att göra är väldigt missvisande, istället för att skälla, prova dialog. (syftar inte nu till dig @Granis_1980 )

Skrivet av Argit:

Finns det något bra ställe att följa testen?

Jag har tidigare följt den på : http://f1blogg.teknikensvarld.se/ i mån av tid. Reddit brukar ha lite trådar igång också. Hur brukar ni andra följa det?

Brukar följa dels f1 bloggen men även skysports live timing.

https://www.skysports.com/f1/live-blog/30125/11937463/f1-test...

Nu sänder även F1TV testerna men det kanske inte är så intressant om man är på jobbet.

Skrivet av Granis_1980:

Arbetsmiljöarbetet ligger på chefens ansvar, jag har aldrig sagt att det är skyddsombudets ansvar att meddela facket. Pengar är det enda språket som förstås i affärsvärlden, anser jag...

Skickades från m.sweclockers.com

Om arbetsgivaren har informerat skyddsombudet att ett utbyte av bilmodell skaske så har arbetsgivaren uppfyllt sitt ansvarstagande mot facket.

Sen finns det andra delar som tex MBL förhandlingar men där är inte skyddsombudet med utan då är det en part från arbetsgivaren och en part från facket (från deras regionala kontor).

Ja du har rätt i att arbetsgivaren har arbetsmiljöansvaret men som det har poängterats tidigare så kan jag instämma att en del personer från facket har som personliga uppgift att hitta brister på företag, inte lyssna in på vad företaget säger hur de arbetar med olika frågor.

Menar inte nu att facket är bara dåligt men vore trevligt att disskutionen kunde vara mer nyanserad.